Gamers starten petitie tegen ‘domme’ PlayStation Plus games

News
maandag, 04 mei 2020 om 9:06
playstationplusf1588537677
Afgelopen week werden de gratis PlayStation Plus games voor mei bekendgemaakt. De games in kwestie, Farming Simulator 19 en Cities: Skylines vielen niet in goede aarde. Er is namelijk een petitie gestart tegen de spellen met de wens om nieuwe PlayStation Plus games voor mei 2020.
Veel gamers hebben hun ontevreden geuit over de PlayStation Plus line-up van mei 2020. Een aantal hiervan hebben via Change.org een petitie in het leven geroepen om nieuwe gratis games te krijgen. De petitie heet letterlijk ‘Change PS Plus May 2020’ en is direct gericht aan Jim Ryan, de baas bij PlayStation.
De gamer die de petitie startte vermeldt in de omschrijving dat er eerst een enthousiasme ontstond door een mogelijk lek rondom de PlayStation Plus games van mei. Daarin leek het namelijk alsof de games van de maand Dark Souls en Dying Light zouden zijn. Dat zou ‘de beste line-up in een lange tijd zijn’ volgens de gamer. Toen het bleek dat de games Farming Simulator 19 en Cities: Skylines waren was hij, en met hem vele anderen, 'met stomheid geslagen'. De petitie is inmiddels al door bijna 10.000 mensen getekend.

Niet de eerste keer dat de line-up gewijzigd wordt

Als Sony besluit om gehoor aan de wens van de gamers te geven zouden we deze maand dus nieuwe PlayStation Plus games kunnen krijgen. Het zou niet de eerste keer zijn dat de games veranderd worden. Nog niet heel lang geleden werd Pro Evolution Soccer als gratis game aangekondigd, maar dat werd al snel veranderd naar Detroit: Become Human.
Sony heeft nog niet gereageerd op de petitie. Mocht Sony besluiten dat de games aangepast worden voor mei 2020, is het nog steeds niet zeker of Dark Souls en Dying Light de nieuwe games worden.

Update - Geen succes

Inmiddels zijn de PlayStation Plus games van mei 2020 weer voorbij en heeft de petitie uiteindelijk geen zin gehad. Sony heeft nieuwe PlayStation Plus games voor juni aangekondigd. Deze maand zijn er twee grote, nieuwe titels gratis te downloaden, die je hier kunt vinden!
Dit artikel is op 27 juli 2020 bijgewerkt.