Sony werkt aan handcontrollers voor PSVR 2

News
zondag, 03 mei 2020 om 19:00
psvr2 handtracking prototypef1588522423
De eerste versie van de PS VR werd uitgebracht in oktober 2016. Inmiddels gaan er veel geruchten dat Sony werkt aan een opvolger van de PS VR, die uit zou moeten komen voor de PlayStation 5. Via het YouTube kanaal van UploadVR is nu beeldmateriaal verschenen van een prototype voor de vervanger van de Move controller, die betere hand-tracking mogelijk zou moeten maken.
Er gaan al langer geruchten dat Sony werkt aan een opvolger van de PSVR, de succesvolle VR bril die werkt met de PlayStation 4. Verwacht wordt dat deze uit gaat komen na de release van de PlayStation 5. Hoewel de PlayStation 5 de PSVR zal gaan ondersteunen is het langzamerhand tijd voor een doorontwikkelde versie 2 van de VR bril. In de video is een prototype te zien van de Move controllers die bij de PSVR gebruikt worden.
Daar waar de Move controllers vooral de positie en draairichting van de handen kunnen nabootsen en met een knopdruk de hand kunnen samenknijpen zijn de prototypes die getest worden tot veel meer bewegingen in staat. Zo kunnen de afzonderlijke vingers gevolgd worden waardoor er geteld kan worden, speciale tekens gegeven kunnen worden, vingers gespreid of bij elkaar gehouden kunnen worden en meer. In de video is ook een demo te zien van een Tumble-achtig spel, waarbij blokken staven en bollen gemanipuleerd moeten worden tot een hoge stapel. Ook hierbij valt op dat de nauwkeurigheid veel groter is dan wat tot nu toe met de Moves mogelijk is.
De demonstratie van het hand- en fingertracking prototype zou te zien geweest zijn op CHI2020, een conferentie voor VR toepassingen die eind vorige maand in Hawaii gepland stond, maar door COVID-19 geen doorgang kon vinden. De samenvatting van de inzending van Kazuyuki Arimatsu van Sony Interactive Entertainment Japan is wel terug te vinden. Dit is de eerste concrete aanwijzing dat Sony daadwerkelijk werkt aan een PSVR 2.

Populair Nieuws