Star Wars fans van XGN staan stil bij May the 4th

Article
maandag, 04 mei 2020 om 9:50
Het is May the 4th: Star Wars dag. Omdat het de XGN redactie niet ontbreekt aan fans kunnen we dat niet stilletjes voorbij laten gaan. Daarom geven we antwoord op de volgende vraag: “Welk stukje Star Wars-media heeft voor jou het meest betekend?”
De films in de Skywalker Saga hebben we even buiten beschouwing gelaten. Niet omdat we daar geen mooie herinneringen aan hebben, maar omdat we wat diverse verhalen wilden horen. Laten we een kijkje nemen: Waar heeft de redactie mooie Star Wars-herinneringen aan?

Mari

Zonder twijfel LEGO Star Wars: The Complete Saga. Deze game was voor mij het moment dat ik de Star Wars serie écht ontdekte. Nadat ik de game in co-op helemaal had doorlopen moest ik de films wel allemaal bekijken. Terugkijkend is het indrukwekkend hoe goed de game de belangrijke momenten uit alle films speelbaar heeft gemaakt. Star Wars + de slapstick LEGO humor blijft een match made in heaven.
star wars rebels ezra sabinef1588345675

Luuc

Buiten de Saga-films zijn het de animatieseries die het meeste mijn Star Wars-hart harder doen kloppen. Waar ik groot fan was van The Clone Wars, is het Star Wars Rebels die pas echt een pareltje is. Het eerste seizoen is nog wat kindvriendelijk, maar vanaf seizoen 2 gaan alle remmen los. Zonder al te veel te verklappen kan ik wel stellen dat je Rebels gezien moet hebben als Star Wars-fan, om alle mythologie mee te krijgen en de pay-offs te zien van een aantal grote personages, waaronder Obi-Wan Kenobi.

Rox

Ik weet nog toen ik vorig jaar in Disneyland Anaheim liep, opeens zag ik in een winkel in een stripboek Mads Mikkelsen. Het was alsof de wereld stil stond. MIjn favoriete man, eh.. acteur opeens in een stripboekje van Rogue One.
Ik kreeg gewoon geen lucht meer. Al was dit laatste letterlijk waar, want ik was ziek. Haha. De Star Wars attractie kon me niet boeien, maar Mads in dat boekje wel. Stom dat ik het niet gekocht heb, eeuwig zonde natuurlijk.
lego star wars the skywalker saga gameplay belooft een evolutie gezien op e3 152169

Marcus

Eén van mijn eerste ervaringen met Star Wars was LEGO Star Wars II: The Original Trilogy. Velen zullen zich die titel herinneren als een fantastische game, maar ik had de Nintendo DS-versie. Die kan het beste omschreven worden als een natuurramp op een cartridge.
Hoewel 100% uitspelen door de vele glitches en bugs vrijwel onmogelijk was heb ik behoorlijk wat tijd in de game gestopt. De story mode functioneerde precies goed genoeg om in ieder geval het verhaal uit te spelen. Zelfs in deze tamelijk belabberde variant was de wereld van Star Wars meeslepend genoeg om me uiteindelijk fan te maken.

Chris

Mijn mooiste Star Wars herinnering heb ik aan Star Tours. Tegenwoordig is die attractie natuurlijk voor iedereen bereikbaar in Disneyland Parijs, maar ik heb de mazzel gehad die Tour al als klein jochie te mogen bezoeken in Florida, toen die ride nog maar net open was. Wat was dat indrukwekkend! De gangen naar de shuttles toe, waarbij je je al echt in de hangars van de Rebellen waande, nog lange tijd voordat je de shuttles zelf mocht betreden.
En dan natuurlijk die ride zelf, waarbij je écht het gevoel had een sterrenreiziger te zijn. De trench run, de TIE Fighters, alles klopte gewoon! Heerlijk! Voor mij is dat dan ook de belangrijkste reden om nog regelmatig Disneyland Parijs te bezoeken!
May the 4th be with you!

Populair Nieuws

Laatste Reacties