Gamer moet de cel in vanwege zijn kleine zwaard

News
woensdag, 03 juli 2024 om 21:00
twilight princess master swordf1613647228
Menig Zelda-fan zal wel eens hebben overwogen om een Master Sword-replica te kopen. Mocht je besluiten ervoor te gaan, dan is het slim om er niet zomaar mee over straat te gaan. Zelfs als het maar een kleintje is.
Door de jaren heen is het Master Sword uit The Legend of Zelda steeds langer geworden. Vergelijk de moderne versie met die uit Ocarina of Time en er is een duidelijk lengteverschil. Maar ook vandaag de dag kan het zwaard nog redelijk kort zijn, bijvoorbeeld zo’n 15 centimeter.
Dat is de lengte van de Master Sword-replica waarvoor de Brit Anthony Bray de cel in moet. Onlangs zag de politie via een bewakingscamera dat Bray over straat liep met een “voorwerp met een lemmet”, waarvoor Bray snel gearresteerd werd. Hoewel hij het zwaard had gekocht als “fidget toy”, om zijn handen iets te doen te geven, zag de politie het als een voorwerp met een lemmet.
Ondanks dat het zwaard dus klein en vermoedelijk niet scherp is, zag de politie het toch als een voorwerp dat Bray niet bij zich had mogen hebben. Het heeft een scherpe punt, waardoor het als wapen ingezet kan worden. Ook kunnen andere mensen op straat het als bedreigend ervaren om iemand met een zwaard te zien lopen, ook al is het maar 16 cm lang.

Celstraf voor een klein zwaard

Bray is veroordeeld tot een celstraf van vier maanden en moet 154 pond betalen (ongeveer 182 euro). De politie in zijn woonplaats hanteert “zero tolerance” als het gaat om voorwerpen met een lemmet, zoals messen, dolken en dus kleine zwaarden.
Wat de politie betreft had de hele situatie makkelijk voorkomen kunnen worden. Er zijn gewoon fidget toys die geen zwaarden zijn en je kan over straat zonder je fidget toys voor je uit te houden, zo luidt de officiële verklaring.

Populair Nieuws

Laatste Reacties