Het strand kan maar beter sluiten door deze nieuwe LEGO-set

News
woensdag, 03 juli 2024 om 20:00
LEGO komt uit eigen beweging al regelmatig met een set gebaseerd op een bekende film. Met het LEGO Ideas-thema komen er nog meer films voorbij. Er is nu een eerste blik op een set gebaseerd op één van de beroemdste zomerfilms ooit.
Veel mensen vinden het leuk om te zwemmen in de zee, maar het feit dat haaien ook in de zee zijn, is toch een enge gedachte. Als je die angst neemt, en hem mengt met Steven Spielberg, John Williams en een meestal defecte nephaai, dan krijg je Jaws. De helft van de wereld hoeft maar twee noten van de themamuziek te horen en weet al hoe laat het is.
Een LEGO Ideas-inzending voor een set gebaseerd op deze film is vorig jaar aangenomen. Nu ziet het ernaar uit dat we binnenkort gaan zien hoe de set geworden is. Op Twitter wordt namelijk een kleine teaser gedeeld. Deze is vrij duidelijk gebaseerd op de iconische filmposter waarop een vrouw aan het wateroppervlak zwemt terwijl onder haar de gigantische haai opdoemt.
Maar in deze teaser zijn de vrouw en de haai beide gemaakt van LEGO. We hebben hier bovendien niet te maken met een standaard LEGO-haai, maar met een angstaanjagende vis geheel gemaakt van LEGO-steentjes. Als het goed is, is dat alleen niet de hele set.

Een boot voor LEGO Jaws

Want hoewel een uit individuele steentjes opgebouwde haai een belangrijk onderdeel was van het originele idee voor de set, hield het daar niet op. De boot uit de film was ook van LEGO nagebouwd. De teaser voor de set laat die niet zijn, maar het is dan ook nog geen volledige onthulling van de set.
Wanneer de set in de winkel ligt is helaas nog niet duidelijk. Maar waarschijnlijk horen we snel meer. Na het verschijnen van een teaser als deze duurt het meestal niet heel lang voordat LEGO de hele set laat zien en wanneer een set eenmaal onthuld is, is een releasedatum vaak ook niet meer ver weg.