Game Pass release is beangstigend voor Redfall makers

News
maandag, 09 januari 2023 om 13:00
redfall headerf1623841369
First party Xbox-games komen standaard meteen naar Game Pass. Dat is voor veel games een voordeel. Maar de makers van Redfall zijn enigszins bang voor hun aanstaande Game Pass release.
Het is nog niet helemaal bekend wanneer Redfall uit moet komen, maar de releases is in het komende half jaar. Vanaf dag één is de game ook te spelen via Game Pass, zoals de standaard is voor titels van Xbox Game Studios. De regisseurs van de game hebben een interview afgegeven met Gamesradar waarin ze laten weten dat het Game Pass-aspect van de release de studio een beetje angst oplevert.
Een release op Game Pass betekent namelijk dat de game veel meer spelers kan verwachten dan wanneer hij in eerste instantie alleen speelbaar is voor mensen die hem kopen. Ontwikkelaar Arkane heeft een schatting voor hoeveel mensen Redfall direct gaan spelen, maar door Game Pass kan het aantal veel groter zijn dan verwacht. In dat geval zal de studio ook overspoeld worden met feedback.
Helemaal voor een game met een online-component is een onverwacht groot aantal spelers een potentieel probleem. De servers kunnen bijvoorbeeld overbelast raken. Ook is in het verleden gebleken dat duizenden echte spelers veel meer problemen met een game kunnen ontdekken dan realistisch is voor een team van testers.

Wanneer is de release van Redfall?

Of de zorgen van Arkane terecht zijn zal in de komende maanden moeten blijken. Volgens de laatste berichten heeft de game intern wat uitstel opgeleverd en komt hij nu in mei uit. Dat komt gelukkig nog wel overeen met de beloofde releaseperiode. Er is nog geen datum officieel aangekondigd.

Populair Nieuws