Knusse tuiniergame Garden Life getoond op gamescom

News
maandag, 28 augustus 2023 om 16:30
garden life screenshot 4f1693129031
Rustig op je bank zitten en een game spelen die je wat leert over tuinieren, dat is de de beste omschrijving voor de knusse tuiniergame Garden Life. Tijdens gamescom 2023 mochten we even aan de slag met de nieuwe titel van Stillalive Studios en Nacon.
Als tuinieren je hobby is en je graag wat extra tips wil krijgen over hoe je een tuin het beste kan onderhouden, dan kan je in de nabije toekomst aan de slag gaan met de knusse tuiniergame Garden Life. De nieuwe titel van Stillalive Studios stelt je namelijk in staat om je droomtuin samen te stellen, maar waar veel games het allemaal rustig aan doen in dit genre, wil Garden Life je ook daadwerkelijk iets leren.
Met een unieke visuele stijl, die eigenlijk bijna aan een Studio Ghibli film doet denken, en realistische gameplay wil de knusse tuiniergame Garden Life een unieke ervaring bieden. Zo zullen de bloemen die je plant ook allemaal op een andere manier groeien op basis van hoeveel zonlicht, water en voeding ze krijgen. Met de garantie dat geen twee planten er hetzelfde uit zullen zien zet de nieuwe titel flink in op de realistische factor.

Knusse tuinierburen

Je hoeft je tuin niet in je eentje op te bouwen. Zo zal je tijdens het spelen van Garden Life regelmatig in contact komen met je tuinierburen, interessante personages met unieke verhalen die je willen helpen om de perfecte tuin te maken. Deze personages steken regelmatig hun hoofd over het hek om even gedag te zeggen of om je tips te geven met betrekking tot je tuin.
Aan het hoofd van de ontwikkeling van Garden Life staat Kay Luthor, een voormalige bloemist die in 2016 een prijs heeft gewonnen voor het zijn van de beste jonge bloemist in het Verenigd Koninkrijk. Of de game volledig accuraat gaat zijn met betrekking tot tuinieren hoef je jezelf dus geen zorgen te maken, want dat is duidelijk in goede handen. De knusse tuiniergame staat voor nu gepland voor 2024 en komt uit op PlayStation 4 en 5, Xbox One, Xbox Series X/S en PC.