Game of Thrones makers wilden Stark karakter uit serie schrappen

News
dinsdag, 22 september 2020 om 13:00
emmy nominaties 2019 bekendgemaakt game of thrones breekt record 152780f1616771483
De Game of Thrones serie heeft de laatste paar seizoenen flink wat kritiek gekregen, mede omdat de makers op eigen houtje aan het verhaal gingen sleutelen. Nu blijkt dat ze dat ook al aan het begin wilden doen en een Stark personage uit de serie wilden schrappen.
Op 6 oktober komt het boek Fire Cannot Kill A Dragon uit. In dit non-fictie boek wordt het hele proces uitgelicht hoe de boekenreeks A Song of Ice and Fire naar het witte doek is gebracht in de vorm van Game of Thrones. Daarnaast komen er ook veel verhalen van achter de schermen naar buiten, waarvan Entertainment Weekly een exclusieve excerpt heeft bemachtigd.
Daaruit blijkt dat er voorafgaand aan het filmen van Game of Thrones al veel chaos was en dat de showrunners - David Benioff en D.B. Weiss - al vanaf het eerste seizoen grote veranderingen wilden aanbrengen aan het verhaal. Dat de schrijver van de fantasy serie, George R.R. Martin uit in het aankomende boek.

Bijna geen Game of Thrones op HBO

In het boek wordt duidelijk dat de initiële plannen voor Game of Thrones niet goed werd ontvangen bij HBO, mede door een rommelige en onduidelijke pilot aflevering. Uiteindelijk heeft Richard Plepler, destijds de CEO bij HBO, wel het groene licht gegeven, omdat hij volgens de makers 'door de fouten heen kon kijken'. Daarmee kon de grootste televisieserie tot nu toe gemaakt toch nog van start gaan.

Populair Nieuws

Laatste Reacties