Game industrie in 2020 meer waard dat Hollywood en sportwereld samen

  De waarde van de game industrie is in 2020 flink toegenomen. Zo blijkt uit de jaarlijkse cijfers die Gamesindustry.biz bekend heeft gemaakt. Ten opzichte van 2019 is de waarde van de game industrie met zo'n 19,6 procent gestegen.

  In 2020 draaide de game industrie een omzet van 175 miljard dollar (omgerekend zo'n 143 miljard euro). Daarmee is de game industrie op pijl om meer omzet te draaien in 2020 dan de filmindustrie én Noord-Amerikaanse sportwereld samen. De grootste reden voor deze bizarre ontwikkeling is het coronavirus.

  Door COVID-19 zagen de film- en sportindustrie een flinke daling in omzet, terwijl de game industrie juist groeide. Ten opzichte van 2019 groeide de game industrie in waarde met zo'n 19,6 procent. De grootste stijging is te vinden op mobiele platformen, waar de omzet met 29 procent steeg in 2020.

  Nieuwe consoles hielpen mee

  Ook als het op consoles aankomt steeg de waarde flink. Het aandeel van de consoles in het totaalplaatje komt neer op 29 procent, terwijl de platformen voor onder de televisie een waardestijging zagen van 21 procent. BusinessInsider stelt dat de lancering van de next-gen consoles, PlayStation 5 en Xbox Series X/S, ook een flinke bijdrage hebben geleverd aan het totaalplaatje.

  Qua games bracht Animal Crossing New Horizons het meeste geld in het laatje. De game is op verschillende locaties de meest populaire titel van 2020 en vloog de meeste keren over de (digitale) toonbank. De game verkocht in een jaar tijd al bijna 30 miljoen exemplaren, waarmee het één van de populairste games is op de Nintendo Switch.

  Animal Crossing: New Horizons

  Verkijgbaar vanaf 20 march 2020

  Meer over deze game
  Loading...
  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.