De beste Halo Infinite multiplayer tips voor een goed begin

Article
dinsdag, 16 november 2021 om 18:00
halo infinite multiplayerf1642348001
De Halo Infinite multiplayer is live (als bèta) en dat betekent dat een legertje Spartans weer online te vinden is om lekker mee te knallen. Of je nou een oude rot bent of de reeks pas voor het eerst speelt; wij helpen je uit de brand. Dit zijn de beste Halo Infinite multiplayer tips voor een goed begin.
Halo Infinite is officieel pas uit op 8 december, maar tijdens het 20-jarig bestaan van Xbox heeft ontwikkelaar 343 Industries een mooi cadeau gegeven. Halo Infinite lanceert de multiplayer per direct in beta-vorm en dus kan iedereen al aan de slag als Master Chief. Tijd om goed te beginnen dus met deze tips!

Sliden werkt beter dan sprinten

Halo Infinite voegt ook voor het eerst de mogelijkheid toe om te sliden. Wanneer je aan het sprinten bent, hoef je slechts de Crouch-knop in te drukken en je glijdt als boter door een hete pan over de map. Een sliding maken in de game is natuurlijk gewoon een extra optie voor hoe je je door de game manoeuvreert.
Er zit alleen een bijkomend voordeel aan sliden in Halo Infinite. Het maakt je namelijk sneller dan wanneer je gewoon aan het sprinten bent. Het is dan ook een handige functie om te gebruiken wanneer je in een benarde positie zit en je snel moet vluchten.
halo infinite 1f1637064363

Gebruik de Grappling Hook zo!

Een andere nieuwe mechanic die in Halo Infinite geïntroduceerd wordt is de Grappling Hook. Met de grijphaak kun je veel dingen doen die je net weer een stukje voordeel kunnen geven ten opzichte van je tegenstander. Let alleen wel op dat je het gele symbool in de gaten houdt. Als je die niet ziet, ben je namelijk niet binnen het bereik van je doelwit.
Met de grijphaak kun je bijvoorbeeld Power-wapens naar je toe trekken. Ook is het mogelijk je aan vijanden of voertuigen vast te trekken, waardoor je in één klap een stuk dichterbij je opponent bent of gewoon wat sneller bij een handig voertuig bent. Een handige truc om achter de hand te houden dus als je vijanden van dichtbij uit wil schakelen of wanneer je een voertuig wil stelen.
halo infinite mpf1624009099

Scout iedere omgeving

Tijdens multiplayer games is het altijd belangrijk om de map goed te kennen, zodat je weet waar vijanden vandaan kunnen komen. Toch gaat deze tip in Halo Infinite net een stapje verder. In de nieuwste Halo-game kun je namelijk voor het eerst een scanner gebruiken tijdens matches.
Hiermee kun je de omgevingen uitkammen en bijvoorbeeld nieuwe wapens vinden. Tijdens het gevecht een beter wapen spotten met je scanner is dan ook enorm handig. Ook kun je Weapon Stations gewoon scouten door muren heen, dus zorg ervoor dat je deze functie goed gebruikt.
halo infinite 2f1637064369

Overshield nu bruikbaar wanneer je wil

Waar je een Overshield in eerdere Halo-games vanaf het moment dat je deze oppakte moest gebruiken, is dat in Halo Infinite niet het geval. Het schild wordt simpelweg gedeponeerd in je Equipment-slot en staat daar voor je klaar. In principe ben je vrij het schild te gebruiken wanneer je maar wil.
Dit geeft je in de multiplayer dan ook redelijk wat nieuwe mogelijkheden. Zo kun je bijvoorbeeld tijdens een vuurgevecht even schuilen en het schild vervolgens gebruiken. Ondanks de opgelopen schade beschermt het schild verder niet slechter of iets dergelijks, dus wees tactisch met de Overshield.
halo infinite 3f1637064374

Plasma wapens op de schop

De laatste grote Halo Infinite multiplayer tip die je moet weten voor een vliegende start is dat de Plasma wapens op de schop zijn gegaan. Deze doen namelijk geen blijvende schade meer aan voertuigen. Deze blijven, ook nadat ze met Plasma wapens aangepakt zijn, gewoon bruikbaar.
Plasma wapens doen verder natuurlijk, net als in andere Halo-titels, veel schade aan schilden. Health-schade doen de wapens alleen niet zo goed. Daarvoor heb je Kinetic-wapens nodig. Het is dus belangrijk om goed te weten welk wapen je nodig hebt voor welke situatie!