The Game Awards 2021 brengt 40 tot 50 games met zich mee

News
donderdag, 11 november 2021 om 16:30
the game awards 2020 logo1f1607330242
De host van The Game Awards, Geoff Keighley, liet in een interview met Epic Games wat meer weten over The Game Awards 2021. Erg veel kan hij niet loslaten, maar hij durft wel te vertellen dat dit een ontzettend leuke show wordt. Zo zullen 40 tot 50 games de revue passeren.
The Game Awards show is één van de grootste shows waarin games centraal staan. De gasten, de muziek en het decor zijn alleen maar bijzaak voor de sfeer, want uiteraard draait het om de games. Dit jaar zullen er zo een 40 tot 50 games getoond worden. Volgens Geoff Keighley zal er ook veel next-gen content terug te vinden zijn, zoals gloednieuwe games voor de PlayStation 5 en Xbox Series X/S consoles.
Uiteraard zullen de Awards ook een rol spelen tijdens de show. Volgens Keighley zal ongeveer de helft van de show bestaan uit prijzen uitdelen en de andere helft uit aankondigingen van games en trailers. De show zelfs is online te streamen, of te zien in het Microsoft Theater in Los Angeles. In tegenstelling tot vorig jaar, zal de show nu voor veel meer mensen in het echt te zien zijn. Vorig jaar gooide Covid-19 roet in het eten en was een show wel mogelijk maar helaas zonder publiek. Volgens Keighley is het publiek juist enorm belangrijk voor de show. Het is een ontzettend goede smaakmaker en bepaalt de uiteindelijke sfeer van de show.

The Game Awards blijft maar groeien

Keighley is dan ook helemaal klaar voor de show. Volgens hem kijken de grote bazen van de show niet eens meer naar het aantal kijkcijfers, maar eerder hoe ze een geweldige show neer gaan zetten. Het event is namelijk zo een succes dat de hoeveelheid kijkers nooit een probleem geweest is.
Elke jaar is de show gigantisch gegroeid. Vorig jaar zijn ze bijvoorbeeld van 45 miljoen naar 83 miljoen kijkers gegaan. Het succes vraagt naar uitbreiding en Keighley en zijn crew zijn gretig op zoek naar antwoorden.