Gaat Viaplay na dit weekend van de buis?

News
donderdag, 17 november 2022 om 17:30
f1viaplayf1641918326
Viaplay is dit jaar als nieuwe streamingdienst gelanceerd in Nederland. Maar je kan Viaplay ook kijken op de ‘ouderwetse’ manier via de buis. Gaat die optie alleen verdwijnen na dit weekend?
De voorgaande jaren was de Formule 1 voor veel mensen makkelijk te volgen via Ziggo. Iederene die namelijk een abonnement had bij de zender, kon zappen naar het kanaal Ziggo Sport en live genieten van de vrije trainingen, kwalificatie en de race.
Sinds dit jaar heeft Viaplay alleen de rechten van de Formule 1 overgenomen. De streamingdienst heeft wel besloten, op aandrang van de providers, om een televisiekanaal aan te bieden genaamd Viaplay Xtra. Via die lineaire kanaal kan je ook naar F1 kijken, mits je een abonnement bij de streamingdienst hebt.
Het plan was om dit kanaal in de lucht te houden tot de zomerstop, maar door de vele klachten over Viaplay is dat plan uitgebreid tot het einde van het Formule 1-seizoen. Dit weekend wordt de laatste Grand Prix van het jaar gereden, dus nu is de vraag wat er met Viaplay Xtra gaat gebeuren. Zal het kanaal op maandag ineens van de buis verdwijnen? Dat lijkt gelukkig niet het geval te zijn.

Volgend jaar ook Viaplay op TV?

Er zijn aanwijzingen dat Viaplay besloten heeft om het lineaire kanaal in leven te houden. Zo heeft TotaalTV van bronnen gehoord dat de Viaplay Group ermee doorgaat, maar het bedrijf heeft zelf ook gehint naar een verlenging.
Tijdens de Grand Prix van Brazilië werd namelijk gemeld dat abonnees van Viaplay binnenkort kunnen genieten van darts op Viaplay Xtra. Volgens de bronnen van TotaalTV zal dat niet het enige zijn dat op het lineaire kanaal te zien zal zijn, ook voetbal en Nederlandse Viaplay Originals zullen op de zender getoond worden.