Gaat het Xbox Series X en PS5 tekort nog jaren duren?

  Gaat het Xbox Series X en PS5 tekort nog jaren duren? Een vraag die je al snel voorbij hoort komen als het gaat over de nieuwe consoles, en helaas lijkt het erop dat dit inderdaad waar is. Topman van Intel, Pat Gelsinger, laat weten dat de coronapandemie er flink inhakt bij verschillende bedrijven en dat er alles aan gedaan wordt om de fabricage van de chips sneller te laten verlopen. Maar ook als dit goed gedaan wordt, dreunt dit nog jaren door bij het aanbod van nieuwe consoles en videokaarten.

  Tijdens een interview met CBS News, is er naar voren gekomen hoe de chipfabrikanten nog een paar jaar nodig gaan hebben om aan de stijgende vraag te kunnen voldoen. Hoewel Intel al bezig is met het verbouwen van fabrieken om de productie te verhogen, gaat er nog flink wat tijd in zitten voordat het tekort helemaal verwerkt is.

  Sinds de coronapandemie is de vraag naar gadgets, consoles en computers enorm toegenomen, wat natuurlijk logisch is. Maar voor bedrijven is het enorm moeilijk om aan deze toename te kunnen voldoen. De schaarste van de chips houdt voor een groot deel van 2021 nog aan, en dit zal ook overdragen naar 2022, hopelijk is er tegen die tijd wel meer geregeld bij verschillende fabrikanten om het tempo op te kunnen voeren.

  De PS5 zal voorlopig nog niet in huis staan

  Het probleem ligt natuurlijk niet bij alleen Intel. Ook andere chipfabrikanten zoals Nvidia en AMD hebben er enorme last van en ook hun gaan moeite hebben om aan over de tekorten heen te komen. Op dit moment zijn de scalpers lekker bezig met de PlayStation 5, Xbox Series X consoles en nieuwe videokaarten doorverkopen voor torenhoge bedragen en dit zal jammer genoeg ook nog een tijdje aanhouden. Helaas moeten we dus nog geduldig wachten in de hoop dat er meer vaart in komt, maar ook het wachten kan dus een aantal jaar duren.

  Mocht je geen zin hebben in het lange wachten tot de PS5 makkelijk leverbaar is, houd dan onze pagina over de voorraad van de PS5 in de gaten en wellicht ben je sneller dan verwacht!

  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.