Gaat een nieuwe PS5 feature de toekomst voorspellen?

News
woensdag, 06 juli 2022 om 12:30
playstation 5 ps5 dualsense 5f1604590531
Er zijn veel momenten in games die behoorlijk anders kunnen uitpakken afhankelijk van de aanpak die je als speler hanteert. Het is soms moeilijk te achterhalen wat voor andere uitkomsten er hadden kunnen zijn. Daar lijkt Sony met een potentiële nieuwe PS5-feature verandering in te willen brengen.
Op vrijwel elke console kun je tegenwoordig gameplay-clips opnemen. Die zijn vooral om grappige of spectaculaire momenten te bewaren of te delen met vrienden. Maar Sony heeft een nieuw patent geregistreerd waarmee die opnames voor iets heel anders gebruikt kunnen worden.
In het patent wordt omschreven hoe een gameplay-clip wordt geanalyseerd, waarna de speler een paar wat als-scenario’s krijgt voorgeschoteld. Deze potentiële feature laat vervolgens zien hoe de clip was geëindigd als de speler iets anders had gedaan. Als voorbeeld gebruikt Sony een ski-game die laat zien wat er was gebeurd als de speler bijvoorbeeld andere ski’s had gebruikt.
Patenten worden niet altijd werkelijkheid, maar als Sony hier actief aan werkt kan het een interessante nieuwe feature voor de PS5 worden. Wellicht kun je op deze manier veel sneller ontdekken wat bijvoorbeeld een goede strategie is voor een lastige eindbaas in Elden Ring of Demon's Souls. Zo zou spelers een hoop trial and error bespaard kunnen blijven.

Laatste tijd meerdere PS5-patenten

Er worden de laatste tijd meer Sony-patenten ontdekt. Onlangs nog werd er één gevonden die omschrijft hoe behoorlijk oude accessoires zouden kunnen werken met een PS5. Nu er veel klassieke games naar PlayStation komen via PS Plus Premium kon dat nog wel eens een relevant patent blijken te zijn.

Populair Nieuws