Let op: GP van Brazilië heeft een opvallend tijdschema

News
donderdag, 02 november 2023 om 17:00
max verstappen gp brazilie 2022f1668181496
Aankomend weekend is het tijd voor het laatste sprintweekend van dit jaar. De GP van Brazilië heeft dan ook een opvallend tijdschema, dus let goed op.
Het Formule 1-seizoen is bijna ten einde. Nog drie Grands Prix en dat zit het jaar er alweer op, dat gedomineerd is door Max Verstappen. Als de Nederlander zelfs nog één race weet te winnen, dan heeft hij het hoogste winstpercentage ooit in F1 te pakken. Een record dat al 70 jaar lang niet is verbroken!
En de kans is zeker aanwezig dat het record aankomend weekend al verbroken gaat worden. Verstappen doet het normaal op het Autodromo Jose Carlos Pace - beter bekend als Interlagos. Vorig jaar was er alleen een uitzondering. Red Bull Racing wist toen de auto niet goed af te stellen, omdat er maar één vrije training was door de sprintrace. De coureurs van Red Bull kwamen niet verder dan P6 en P7 en George Russell won zijn allereerste Grand Prix.

Opnieuw een sprintrace in Brazilië

Er is dan ook een mogelijkheid dat Red Bull Racing aankomend weekend weer een fout maakt. Net zoals vorig jaar is dit seizoen opnieuw de GP van Brazilië geselecteerd om een sprintweekend te organiseren. De zesde en laatste van het jaar.
Door het sprintweekend wordt ook het gebruikelijke schema van de Formule 1 weer op z’n kop gegooid. De kwalificatie wordt vrijdag afgewerkt na de eerste en enige vrije training. Op zaterdag is het dan tijd voor de Sprint Shootout, om de startvolgorde te bepalen, gevolgd door de sprintrace zelf. En dan is het zondag natuurlijk tijd voor het hoofdgerecht: de GP van Brazilië. Check hieronder het tijdschema voor het raceweekend.

Populair Nieuws