Garfield krijgt nieuwe look en stem van Chris Pratt

News
dinsdag, 31 oktober 2023 om 14:30
De nieuwe Garfield animatiefilm, waarin Garfield deze keer vertolkt wordt door Chris Pratt, heeft wat kiekjes vrijgegeven. Check nu de nieuwe look van de geliefde kat.
Enkele jaren geleden werden fans van de beroemde stripkat Garfield getrakteerd op twee live-action animatiefilms waarin de luie, lasagneliefhebbende kat de hoofdrol speelde. Nu, na enige tijd van afwezigheid op het witte doek, staat er een nieuwe animatiefilm op het punt om uitgebracht te worden, en deze keer zal Chris Pratt de stem van Garfield verzorgen.
Garfield is een creatie van Jim Davis en heeft in Nederland meer dan twintig jaar lang in de krant De Telegraaf gestaan voordat de stripreeks in 2021 tot een einde kwam. Hoewel de krant stopte met de publicatie, lijkt Garfield zelf nog steeds zo populair als ooit daarvoor te zijn bij lezers en fans wereldwijd.
De nieuwe animatiefilm, getiteld The Garfield Movie, volgt op eerdere Garfield-films zoals Garfield: The Movie uit 2004 en het vervolg Garfield: A Tail of Two Kitties uit 2006, waarin de stem van Garfield werd vertolkt door Bill Murray. Deze keer wordt de film geregisseerd door Mark Dindal, bekend van onder anderen Chicken Little. Naast Chris Pratt, die de stem van Garfield zal inspreken, zullen ook getalenteerde acteurs als Samuel L. Jackson, Nicholas Hoult en Cecily Strong bijdragen aan de film door stemmen in te spreken.

Nieuwe carriere als stemacteur

Voor Chris Pratt markeert deze rol als Garfield zijn nieuwste bijdrage aan animatiefilms, nadat hij al eerder te horen was als Emmet Brickowski in de twee The Lego Movie's, en recentelijk als Mario in de succesvolle The Super Mario Bros. Movie.
Ondanks het nieuwe ontwerp dat Garfield zal krijgen voor The Garfield Movie, blijft hij een herkenbaar en geliefd personage. Fans kunnen zich verheugen op de releasedatum van de animatiefilm, gepland voor eind mei 2024, geproduceerd door 20th Century Studios.