'FTC wil zaak tegen Microsoft laten vallen, in ruil voor consessies'

News
vrijdag, 21 juli 2023 om 10:00
f817aa8c 02c1 4ba9 84a8 20d357d52939f1605600404
De FTC gaat in hoger beroep tegen Microsoft in de zaak rondom de overname van Activision Blizzard. Maar de waakhond wil de rechtszaak mogelijk laten vallen, in ruil voor concessies.
De Federal Trade Commission was één van de eerste officiële instanties die bezwaar had tegen de overname van Activision Blizzard. Waar andere waakhonden eerst de betrokken partijen hebben uitgehoord, diende de FTC al meteen bezwaar aan en begon een rechtszaak om de deal te blokkeren.
De blokkade werd alleen door de rechter afgeslagen, omdat de argumenten tegen de overname niet opwegen tegen de concessies die Microsoft gedaan heeft. De FTC heeft niet lang daarna een verzoek tot hoger beroep ingediend, maar mogelijk is er ruimte om die zaak over te slaan.
Bronnen die nauw betrokken zijn bij de zaak zeggen namelijk tegen Bloomberg dat de FTC bereid is om het hoger beroep te pauzeren of zelfs helemaal te laten vallen. In ruil daarvoor zullen Microsoft en Activision Blizzard nog meer concessies moeten maken.

Gaat Microsoft meer concessies maken?

Het verzoek om de rechtszaak te pauzeren zou vandaag al ingediend kunnen worden. De timing is alleen wel erg opvallend. De rechter heeft namelijk een verzoek van de FTC om de overname tijdelijk te pauzeren afgeslagen.
Dat betekent dat als Microsoft eruit komt met de CMA voordat het hoger beroep van start kan gaan, dat de overname van Activision Blizzard al gewoon voltooid kan worden. In dat geval heeft de FTC geen poot om op te staan.

Populair Nieuws