Graphics Xbox Cloud Gaming krijgt boost in Microsoft Edge

News
woensdag, 01 december 2021 om 18:30
xbox series xf1637772091
Microsoft heeft Xbox Cloud Gaming een Clarity Boost gegeven in Microsoft Edge, hiermee worden de graphics binnen de games verbeterd. De functie is vanaf 2022 voor iedereen beschikbaar.
Microsoft heeft in een blogpost aangekondigd dat Xbox Cloud Gaming een Clairty Boost krijgt in de Microsoft Edge-browser. Door de boost krijgt Xbox Cloud Gaming 'een reeks schaalverbeteringen aan de client om de visuele kwaliteit van de videostream te verbeteren'.
De Clarity Boost is op dit moment alleen beschikbaar via de Microsoft Edge Canary-browser. Dit is een versie van Edge die Microsoft vaak gebruikt voor het testen van nieuwe functies. Volgens Microsoft zal de boost vanaf 2022 voor iedere gebruiker van Microsoft Edge beschikbaar zijn.
Om de Clarity Boost te proberen moet je Microsoft Edge Canary downloaden, en een versie van 96.0.1033.0 of hoger gebruiken. Om de Clairty vervolgens in te schakelen ga je naar www.xbox.com/play, hier log je in en start je een game op. In het acties-menu kun je nu de Clarity Boost inschakelen voor betere graphics in je game.

Voordelen Xbox Cloud Gaming

Cloud Gaming zorgt ervoor dat je next-gen games kan spelen voor dezelfde kwaliteit op verschillende consoles. Dit is mogelijk doordat met Cloud Gaming de games worden gestreamd, in plaats van dat de games draaien op de hardware van de console. Er zijn inmiddels al een aantal games uitgekomen die alleen beschikbaar zin voor de Xbox Series X/S, met Cloud Gaming kun je deze games ook spelen op de Xbox One, waardoor je niet per se een nieuwe console hoeft te halen.