Fortnite wordt een next-gen launchgame

News
woensdag, 13 mei 2020 om 18:35
fortnitelevelf1571213391
Op dit moment kunnen we al flink tekeer gaan in Fortnite op Xbox One, PlayStation 4, Switch en PC. Maar hoe zit dat als straks iedereen overschakelt naar de next gen consoles? Epic Games stelt iedereen gerust: Fortnite is namelijk een next gen launchgame en vanaf dag één op nieuwe consoles beschikbaar.
Als je nu met Fortnite opstaat en naar bed gaat, hoef je je eind dit jaar niet druk te maken. De game is momenteel op ieder platform te spelen en dat zal straks niet anders zijn. Fortnite zal namelijk de dag van de launch van de Xbox Series X en PlayStation 5 beschikbaar zijn op de next gen consoles. Epic Games heeft dit vlak na de PlayStation 5 tech demo op haar blog bekendgemaakt. Op die manier kun je naadloos blijven bouwen, knokken en strijden voor die Victory Royale.

Later pas een upgrade naar Unreal Engine 5

Om Fornite op dag één uit te brengen op de komende consoles zal de game nog even op Unreal Engine 4 blijven draaien. Epic Games meldt wel op haar blog dat de game een upgrade zal krijgen zodat iedereen van de kracht van de nieuwe consoles zal kunnen genieten. De game wordt medio 2021 dan ook naar Unreal Engine 5 gemigreerd. Of dat betekent dat de game er dan zo gelikt uit zal zien als de tech demo, is nog even afwachten.