Tiger King makers zijn bezig met Siegfried en Roy Netflix serie

News
woensdag, 13 mei 2020 om 18:05
pexels photo 133408f1589380611
De makers achter de hitserie Tiger King op Netflix zijn bezig met een Netflix-documentaire over illusionistenduo Siegfried en Roy. Dat meldt de Hollywoodreporter. De makers willen zich hiermee, net als in Tiger King, richten op het gebruik van roofdieren voor entertainment. Bij Tiger King is dat niet helemaal gelukt, maar wie weet lukt het het team achter de hitserie bij Siegfried en Roy wel.
Tiger King regisseur Eric Goode had eerder al aangegeven dat Tiger King eigenlijk bedoeld was als eye opener rondom het gebruik van tijgers en andere roofdieren in de entertainmentwereld. Dit is niet gelukt, vanwege de grote controverse rondom Joe Exotic en zijn aarstrivale Carole Baskin. Nu is het team achter de Tiger King-serie bezig met een andere Netflix-serie. Dit keer rondom Siegfried Tyron Fischbacher en Uwe Ludwig Horn, beter bekend als Siegfried en Roy.
Deze Duitse illusionisten gebruikten voor veel van hun acts tijgers en dat zou Eric Goode en zijn team een ingang geven om vooralsnog het gebruik van roofdieren in beeld te brengen. Of het dit keer lukt zonder afleidingen is nog maar de vraag, want ook rondom dit duo is het nodige aan controverse aanwezig. Zo is Siegfried opgegroeid tussen exotische dieren waardoor hij goed met ze kon werken. Het duo werkte onder andere met de bedreigde witte tijger wat hier en daar wat fronzen opleverde. Daarnaast werd Roy in 2003 aangevallen door Mantecore, één van de tijgers. Dit gebeurde tijdens een optreden in The Mirage en leverde de man een flinke wond in zijn schouder op. Daardoor kon het duo uiteindelijk niet meer optreden.

Bijtincident in de spotlight

Het bijtincident uit 2003 zal volgens The Hollywoodreporter in de spotlight staan. Zo wordt bekeken of Roy daadwerkelijk gevraagd heeft om de tijger niets aan te doen na het incident. Daarnaast wordt er gefocust op de relatie tussen de tijgers en de illusionisten. Waren ze wel echt zo goed voor hun dieren? Dit en meer wordt onderzocht door middel van gesprekken en interviews met mensen die bij de illusionisten waren zoals Chris Lawrence, één van de dierenverzorgers. Lawrence heeft volgens The Hollywoodreporter al aangegeven zelf twijfels bij de uitleg van Roy te hebben.
De verklaring die Roy in 2004 aflegde over het incident is namelijk dat hij een zenuwinzinking kreeg op het podium en dat de tijger daardoor tot de actie overging die tot de verwonding leidde. Lawrence beweert dat dit wel degelijk een aanval was en wel doordat de illusionist minder tijd met de dieren doorbracht. Hierdoor had hij de tijger niet onder controle en kon het incident plaatsvinden.