Fortnite streamers gaan hun eigen Fortnite maken

News
maandag, 01 mei 2023 om 18:00
project vf1682952749
Vijf grote Fortnite streamers zijn bezig met een opvallend project. Zij gaan namelijk hun eigen Fortnite maken met de tools van Epic Games.
Ondanks dat er al meerdere nieuwe battle royale games zijn bijgekomen, blijft Fortnite enorm populair. Zo kijken er dagelijks tienduizenden mensen naar streams van de game. Vijf grote streamers hebben alleen besloten om hun eigen versie van Fortnite te maken, genaamd Project V.
Dat hebben de streamers - CourageJD, Ninja, Nickmers, SypherPK en TimtheTatman - aangekondigd via een nieuw Twitter-kanaal. Project V wordt omschreven als ‘de volgende Battle Royale. Ontwikkeld in UEFN. Gemaakt door gamers’. De streamers zijn nog wel op zoek naar andere mensen om te helpen met het project. We moeten ook nog even geduld hebben, want Project V zal pas ergens in 2024 verschijnen.

Fortnite concurrent maken in Fortnite

Zoals gezegd wordt de game ontwikkeld in UEFN, de afkorting van Unreal Editor for Fortnite. Dat is een tool die in maart is uitgebracht door Epic Games. Met de editor krijgen spelers zelf de mogelijkheid om content te maken, met de middelen die de ontwikkelaar zelf tot haar beschikking heeft, maar dan een stuk toegankelijker. Sindsdien zijn er al veel nieuwe projecten gemaakt met UEFN.
Epic heeft aangekondigd dat spelers een gedeelte van de inkomsten van Fortnite kunnen verdienen met hun eigen maps en modi. De streamers van Project V lijken dus hun geld te willen verdienen met hun custom battle royale game.