Fortnite opnieuw de bestverdienende game van het jaar

  De free-to-play shooter Fortnite legt uitgever Epic Games geen windeieren. De titel is razendpopulair en spelers geven bakken met geld uit, zo ook in 2019. De game is zelfs de alweer de bestverdienende game geworden van het jaar.

  Door de naam zou je het niet verwachten, maar free-to-play games hebben 80 procent van alle digitale uitgaven aan games voor hun rekening genomen. Dat blijkt uit een uitgebreid jaarlijks onderzoek van Superdata. Fortnite was opnieuw de grootverdiener, met maar liefst een omzet van 1,8 miljard dollar over alle platformen. Door middel van in-game aankopen blijft de populaire titel een indrukwekkende hoeveelheid geld verdienen.

  In het onderdeel betaalde games is FIFA 19 de winnaar gebleken. De voetbalgame van Electronic Arts wist 786 miljoen dollar binnen te harken, kort gevolgd door Call of Duty: Modern Warfare met een omzet van 645 miljoen dollar. Op de derde plaats in het segment staat opvallend genoeg GTA V. De game is al ruim zes jaar uit, maar blijft een populaire titel voor spelers.

  De omzet over betaalde games zag ook een daling van 5 procent ten opzichte van 2018, maar over het algemeen groeide de omzet over games juist met 4 procent. Mobile gaming blijft namelijk groeien met 64,4 miljard dollar afgelopen jaar in de kassa, terwijl PC en consoles respectievelijk 29,6 miljard en 15,4 miljard dollar hebben opgebracht.

  Fortnite

  Verkijgbaar vanaf 25 july 2017

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.