Fortnite op Steam Deck wordt moeilijker dan verwacht

News
dinsdag, 08 februari 2022 om 15:00
screenshot 2021 07 16 092801f1626420534
Voor de Fortnite-fans die staan te springen om de game te spelen op de aankomende Steam Deck is er slecht nieuws. Hoewel het niet onmogelijk is om de game op de nieuwe draagbare PC te spelen, lijkt het toch een stuk moeilijker te worden dan verwacht.
De release van Valve’s Steam Deck staat om de hoek en er zijn dan ook al veel games aangekondigd die hierop te spelen zijn. Hoewel Fortnite wel één van de games is die je op een Steam Deck kunt spelen, zal het niet per se makkelijk zijn. Dat heeft te maken met Proton, een “compatibility layer” die Steam Deck gebruikt om te zorgen dat games gemaakt voor Windows ook kunnen werken op de op Linus gebaseerde OS van Steam Deck.
Het voor Fortnite is dat volgens Epic CEO Tim Sweeney er momenteel geen updates op de planning staan waardoor Fortnite ook zal werken met Proton. Hierdoor zal het spelen van Fortnite op Steam Deck een stuk lastiger worden.

Waarom werkt Fortnite niet met Proton?

De reden dat er geen updates gepland staat om Fortnite met Proton te laten werken is het anti-cheat systeem van Epic. Tim Sweeney denkt dat het niet realistisch zal zijn om op Steam Deck cheaters in de game tegen te houden op dezelfde schaal als Epic dat nu doet. Nadat Tim Sweeney ervan beschuldigd werd niet te geloven in zijn eigen product, gaf hij aan dat dat in dit geval klopt. SteamOS is een dusdanig specifieke variant van Linux dat Sweeney er geen vertrouwen in heeft dat alles goed genoeg met elkaar werkt om een grote game als Fortnite tegen cheaters te beschermen.
Het is opvallend dat Tim Sweeney zo reageert, want in eerdere uitspraken noemde hij Steam Deck een “geweldige zet door Valve”. De CEO had eerder ook laten weten bezig te zijn met een manier om Wine - waarvan Proton een versie is - beter te ondersteunen.
Deze beslissing van Epic zorgt er niet voor dat Fortnite-fans de game niet op Steam Deck kunnen spelen. Gebruikers zullen nu Windows moeten installeren op het apparaat, in plaats van de standaard OS die aangeboden wordt. Mocht je daar niet helemaal uitkomen en Fortnite toch willen spelen op een handheld console, dan is Fortnite altijd nog beschikbaar voor de Nintendo Switch!

Populair Nieuws

Laatste Reacties