Fortnite krijgt verbeterde resolutie en framerate op Nintendo Switch

News
woensdag, 31 maart 2021 om 11:00
fortnite seizoen 6 4f1615896861
Fortnite is beschikbaar op zo’n beetje elk platform dat je je kan bedenken, maar Epic Games wil je ervaring overal zo goed mogelijk maken. Daarom krijgt de Nintendo Switch versie nu een verbeterde resolutie en framerate!
Eigenaren van een Nintendo Switch zullen de console waarschijnlijk niet hebben aangeschaft om third party titels op de hoogste resolutie en met de beste framerate te kunnen spelen. Daar zijn de consoles van Sony en Microsoft over het algemeen een stuk beter in. Toch zijn alle beetjes mooi meegenomen, waardoor wij de nieuwe Fortnite update alleen maar kunnen aanmoedigen.
Ontwikkelaar Epic Games komt namelijk vandaag met een update die speciaal voor de Nintendo Switch is, zo meldt het bedrijf in een blogpost. Deze patch zorgt ervoor dat de game op een hogere resolutie zal draaien in docked mode én handheld mode. Normaliter zou je verwachten dat dat een aanslag zal zijn op de framerate van Fortnite, maar dat is niet het geval. Integendeel zelfs, want de update zorgt ervoor dat de framerate meer consistent zal zijn, wat voor minder frame dips moet zorgen.

Hoe is de Nintendo Switch update mogelijk?

Het klinkt als ware tovenarij door de resolutie en de performance te verbeteren, zonder daar iets te voor hoeven inleveren. Epic heeft daar alleen geen bovennatuurlijke krachten voor gebruikt, maar volgens de studio krijgt de renderer op de Nintendo Switch een update. Daardoor kan de kracht van de GPU in het apparaat een stuk beter worden benut.
Wanneer de actie in de game te hectisch wordt zal de resolutie nog steeds automatisch iets worden teruggeschroefd, maar dat zal nu minder frequent gebeuren. Heb je al een paar weken niet de wereld van Fornite bezocht, dan kan je nu ook meteen genieten van het nieuwe seizoen!

Populair Nieuws