Bloodborne Kart gameplay toont potentiële Mario Kart killer

News
woensdag, 30 maart 2022 om 9:00
bloodborne kartf1648562622
Jaren geleden toen iedereen hoopte op de aankondiging van Bloodborne 2, waren er op Twitter en Reddit een paar mensen met een nog vreemdere droom. Het memer collectief kwam samen om geruchten op te zetten over Bloodborne Kart. Het was eerst natuurlijk gewoon een rare grap, maar nu bijna vijf jaar later is de game realiteit en zijn de eerste gameplaybeelden nu hier.
Wrijf nog maar eens goed in je ogen, dit is geen droom. De eerste beelden van Bloodborne Kart zijn er dan eindelijk. Na dat iedereen jaren lang dacht dat dit een grap zou blijven, heeft Lilith.zip het op zich genomen om deze droom waar te maken. De eerste beelden van Bloodborne Kart zien er al best goed uit, de gameplay lijkt op dat van een oudere race game die men misschien nog kent van het N64 era. Die game is natuurlijk Mario Kart, waar Lilith.zip aardig wat inspiratie van lijkt te pakken, de art stijl doet ook weer denken aan het jaar 1996 maar desalniettemin ziet het er gruwelijk uit.

Wanneer komt Bloodborne Kart uit?

Eerder was Lilith bezig met een remake van Bloodborne maar dan in de stijl van een PS1 game. Nadat ze daar een tijd aan had gewerkt heeft ze dat project geannuleerd en is ze toen begonnen aan Bloodborne kart. De ontwikkeling van de game deelt Lilith via Twitter waar aardig wat volgers smachten naar een releasedatum voor Bloodborne kart. Lilith was er dan ook vrij stellig over in de trailer "Het komt uit wanneer het af is." duidelijke taal dus.
Wanneer de game komt weten we dus helaas nog niet, maar aan de gameplay zo ver te zien zal het niet lang duren voordat Mario Kart serieuze competitie zal hebben.
Lilith werkt nu aan verschillende Bloodborne thema power-ups en deze zullen we later te zien krijgen. Het lijkt er op dat er ook een battle modus in de game gaat zitten, waar meerdere spelers op elkaar zouden kunnen schieten. Een super tof concept maar wel een beetje luguber. De enige nadelen zo ver, zijn dat bochten wat moeilijk te zien zijn van een afstand, al hoort dat wel bij een N64-stijl game. Hopelijk zorgt Lilith ook voor controller support voor controllers uit 1996 om de ervaring compleet te maken.