Fortnite update schrapt mogelijkheid om te bouwen uit de game

News
maandag, 21 maart 2022 om 9:30
fortnite seizoen 6 4f1615896861
Sinds dit weekend kunnen spelers genieten van een nieuw seizoen Fortnite. Ontwikkelaar Epic Games heeft alleen wel een opmerkelijk keuze gemaakt. Het is nu namelijk niet meer mogelijk om te bouwen in de battle royale shooter.
Sinds de komst van PUBG hebben we veel battle royale games zien komen en gaan. Fortnite is alleen altijd een constante factor geweest en de meest populaire shooter in het genre, mede omdat het zich onderscheidt door een belangrijke functie: de mogelijkheid om te bouwen.
Daar is nu alleen een einde aan gekomen. Sinds de update voor Fortnite Chapter 3 Season 2 heeft Epic Games besloten om het niet meer mogelijk te maken voor spelers om te bouwen. Met die mededeling worden spelers geconfronteerd zodra ze de game opstarten.
Door te bouwen kunnen spelers zich beschermen tegen vijanden. Om die extra laag bescherming op te vangen krijgen spelers nu een Overshield over hun reguliere health bar, dat laat Epic weten via een blogpost. Zolang je een tijdje niet wordt beschoten, zal het schild zichzelf weer genereren. Daarnaast is het ook mogelijk om nu sneller te rennen en te sprinten in Fortnite, zodat het makkelijker wordt om kogels te ontwijken.

Keert het bouwen terug in Fortnite?

Liefhebbers van de bouw-mechanic in Fortnite hoeven zich waarschijnlijk geen zorgen te maken dat het gameplay-element permanent uit de battle royale shooter is verwijderd. Epic komt namelijk wel vaker met unieke elementen na een update, om de status quo weer terug te laten keren na een aantal dagen. De verwachting is dat ergens komende week het weer mogelijk wordt om constructies neer te zetten in Fortnite.