Fortnite keert terug naar iOS-apparaten, maar niet zoals je denkt

News
vrijdag, 14 januari 2022 om 8:30
fortnitef1599753022
Vanaf volgend week zal Fortnite weer beschikbaar zijn op iOS-apparaten, maar niet via de App Store. Nvidia en Epic Games brengen de game terug via een browserversie van GeForce NOW.
Fortnite werd in 2020 verwijderd van Apple’s App Store wegens een conflict rondom Epic's eigen betaalwinkel. Nu keert de populaire Battle Royale-game weer terug naar iOS door middel van een cloudversie.
Vanaf volgende week wordt Fortnite gelanceerd op GeForce NOW in een tijdelijk gesloten bèta, meldt Nvidia. De bèta staat open voor registratie voor alle GeForce NOW-leden.

Nvidia meldt gaat het om een versie van Fortnite met touch controls. Of deze versie een aanpassing zal zijn van de PC-versie of van de bestaande mobiele versie, is nog niet bekend. Als Epic Games via deze weg naar Fortnite naar iOS- en Android-gebruikers brengt, kan het bedrijf haar eigen betaalsystemen gebruiken.

Aanmelden voor de bèta

Epic en Nvidia hebben niet aangegeven hoe lang de bèta zal duren of wanneer ze verwachten dat de GeForce NOW-versie voor iedereen beschikbaar zal zijn. Hoewel het streamen van games in de aflopen jaren in grote sprongen is verbeterd, is het ook moeilijk voor te stellen dat de gestreamde versie een betere lange termijnoplossing zal zijn dan de app van Fortnite die vroeger in de App Store stond.

Mensen die geïnteresseerd zijn in het spelen van de bèta van de cloudversie kunnen zich vanaf nu aanmelden voor de wachtlijst.