Fortnite evenementen verplaatst in verband met racisme

  Epic Games zou ons eigenlijk op 6 juni een evenement presenteren genaamd The Device. Hierin zou waarschijnlijk een van de mysteries van Chapter 2 opgelost worden. Door de omstandigheden in de Verenigde Staten wordt dit nu verplaatst, samen met de lancering van Fortnite Chapter 2 seizoen 3.

  In een update op de Fortnite website geeft Epic Games aan dat beide evenementen waar gamers al even op wachten uitgesteld zullen worden. De reden voor uitstel is de gebeurtenissen in de Verenigde Staten rondom George Floyd en aanhoudende ongelijkheid in het algemeen. Epic geeft aan dat ze zich bewust is van 'de pijn van haar vrienden, families, teamgenoten, spelers en communities'. De ontwikkelaar gelooft in ongelijkheid en rechtvaardigheid en vindt dat dit fundamentele dingen zijn die boven politiek staan.

  Ondanks dat het team bij Epic graag het nieuwe seizoen wil starten, gebeurt dit nu nog niet. Het live-evenement rondom The Device wordt verplaatst naar 15 juni en de lancering van Fortnite Chapter 2 Season 3 wordt uitgesteld naar woensdag 17 juni.

  Meer uitstel rondom racisme en ongelijkheid

  Epic Games is niet de enige uitgever of partij die aankondigingen verplaatst heeft door de gebeurtenissen in de Verenigde Staten. Sony kondigde eerder al aan dat het PlayStation evenement uitgesteld wordt naar een nog onbekende datum. Daarnaast kondigde Google aan dat ze haar Android 11 evenement verplaatst en gaf Cyberpunk 2077 ontwikkelaar CD Projekt Red aan dat de Night City Wire update een later moment zou krijgen. Ook de release van de nieuwe Call of Duty: Warzone en Mobile seizoenen zijn verplaatst.

  Alle partijen zijn het er mee eens dat er grotere zaken spelen in de wereld die aandacht verdienen.

  Fortnite

  Verkijgbaar vanaf 25 july 2017

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.