Update - Formule E-coureur betrapt op valsspelen tijdens simrace

News
dinsdag, 26 mei 2020 om 14:00
Door de coronacrisis ligt ook de motorsport helemaal stil, maar om een alternatief te bieden organiseren verschillende sporten simraces, zo ook de Formule E. Zelfs tijdens vriendschappelijke simraces proberen coureurs alles om te winnen, zo blijkt.
De Formule E neemt de alternatieve simraces behoorlijk serieus. Zo doen alle Formule E-coureurs eraan mee, in tegenstelling tot aan de officiële Formule 1-simraces. Daar doen alleen een handjevol echte F1-coureurs mee en wordt de rest van het veld opgevuld met coureurs uit andere divisies en bekende mensen, zoals Real Madrid-keeper Thibaut Courtois.
De Race at Home Challenge is een kampioenschap die over negen weken tijd wordt gereden, waardoor het belangrijk is voor de coureurs om elk ‘raceweekend’ hoog op de ranglijst te eindigen. Daarbij gaan sommige coureurs alleen iets te ver, zoals Daniel Abt. Hij eindigde in de laatste race als derde, maar collega Stoffel Vandoorne had twijfels. Abt had zijn webcam namelijk uitstaan. Na ip-adressen te hebben vergeleken, bleek professioneel simracer Lorenz Horzing achter het stuur te hebben gezeten en niet Abt zelf, dat meldt BBC Sport.

Harde straf voor Abt

Abt komt er ook niet vanaf met alleen een waarschuwing, want de organisatie is niet gediend van valsspelen. De Duitser is logischerwijs gediskwalificeerd van de laatste race, zijn behaalde punten in het klassement zijn geschrapt en hij moet een 10,000 euro betalen aan een goed doel. De Race at Home Challenge wordt namelijk georganiseerd in samenwerking met Unicef en alle inkomsten gaan naar het goede doel.

Update - Abt ontslagen door werkgever

De werkgever van Daniel Abt, Formule E-team Audi Sport ABT Schaeffler, kan de actie van de coureur allesbehalve waarderen. In een officiële verklaring laat het team weten dat Abt 'per direct geschort is voor alle competities'. Na navraag van The Race blijkt 'geschorst' alleen een nette term om te omschrijven dat de coureur niet meer zal rijden voor Audi in de toekomst, omdat Abt zich niet heeft gehouden aan de normen en waarden van het bedrijf. De Duitser is daarmee effectief ontslagen door het team.
Dit artikel is origineel geplaatst op 26 mei 2020 om 09:30.

Populair Nieuws

Laatste Reacties