De beste shooters van 2023 om te spelen

Article
woensdag, 03 januari 2024 om 15:00
remnant 2 review 5f1690154834
Het jaar nadert alweer zijn einde en dat betekent dat we langzaam beginnen terug te blikken op de beste titels van het jaar. Zo ook als het aankomt op shooters, want daar hebben we in 2023 weer genoeg van gekregen. Zo zagen we dieptepunten, maar richten we ons hier liever op de hoogtepunten. Dit zijn de beste shooters van 2023 om te spelen.

Remnant II

We trappen af met de third-person shooter Remnant II van Gunfire Games. De titel kwam eind juni uit voor de PS5, Xbox Series X en PC en zet in op een mix van soulslike met een shooter. Daarbij kun je kiezen tussen verschillende klassen, waardoor je de shooter steeds op een wat andere manier kunt benaderen.
Je kunt de titel helemaal in je eentje spelen, maar ook met maximaal twee andere vrienden. Op die manier kun je de verschillende speelstijlen als een orkest samenbrengen om zo een prachtige symphonie van schietijzers los te laten op vijanden. De nieuwe uitbreiding, The Awakened King, komt dan ook als geroepen voor iedereen die naar meer redenen zocht om de game te spelen.
Remant II is beschikbaar voor PlayStation 5, Xbox Series X/S en PC. De game, en de originele Remnant, is ook te spelen via Game Pass.

Starfield

Van Remnant II schakelen we over naar een avonturengame in de ruimte. Het betreft Starfield van Bethesda Game Studios, waarbij schieten vaak de enige manier is om te overleven in het heelal. Hoe je dat doet, is aan jou. Starfield geeft namelijk twee opties qua perspectief.
Je kunt de game benaderen als first-person shooter of als third-person shooter. Hoewel de game er écht één is voor doorgewinterde RPG-fanaten, is de game ook prima als shooter te spelen. Je krijgt dan simpelweg een heel groot, bombastisch en interessant verhaal voor je kiezen en honderden zijpaden om te bewandelen.
Starfield is beschikbaar voor Xbox Series X/S en PC. De game is ook te spelen via Game Pass.

Immortals of Aveum

Een shooter die het over een heel andere boeg gooit, is Immortals of Avium. Deze game van Ascendant Studios verscheen kort voor gamescom dit jaar en viel daardoor een beetje tussen schip en wal. Dat is zonde, want de titel, die van uitgever Electronic Arts komt, is bijzonder leuk doordat je niet met wapens schiet.
Je handen zijn je geweren, want Immortals of Aveum is een magie-shooter. Als een first-person shooter zijn er zo’n 25 spreuken waarmee je jezelf kunt verdedigen, en nog belangrijker, om vijanden mee kapot te maken. Met een tof verhaal dat je zo’n 14 uur zoet houdt, is deze shooter dan ook zeker een aanrader. Al helemaal als de prijs nog wat zakt rond de feestdagen.
Immortals of Aveum is beschikbaar voor PlayStation 5, Xbox Series X/S en PC.

Armored Core VI: Fires of Rubicon

Ook Armored Core 6 is een shooter die afwijkt van de traditie. Dit keer schiet je niet met magie of traditionele wapens, maar laat je met een mech vijanden vol lood pompen. Keiharde actie, veel sleutelen aan je mechanische maniak en keiharde baasgevechten staan voor je klaar in deze nieuwe FromSoftware-game en die mogen shooterfanaten dan ook eigenlijk niet missen.
Armored Core VI: Fires of Rubicon is beschikbaar voor PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X/S, Xbox One en PC.

Cyberpunk 2077: Phantom Liberty

We sluiten het rijtje af met Cyberpunk 2077: Phantom Liberty, de uitbreiding voor de game van CD Projekt RED. Nadat de game verscheen in 2020 is de titel inmiddels helemaal opgelapt. Dat niet alleen, dankzij de uitbreiding (en de aanvullende 2.0 Update) is de game beter dan ooit.
Wie de game dan ook heeft overgeslagen bij de lancering, kan eigenlijk geen beter moment kiezen om de titel te spelen. Een compleet vernieuwde skill tree, opgeknapte mechanics en verbeterde AI zorgen ervoor dat Cyberpunk 2077 nu officieel één van de beste shooters van de laatste tien jaar is. Het nieuwe verhaal van Phantom Liberty voegt daar alleen maar meer waarde aan toe.
Cyberpunk 2077: Phantom Liberty is beschikbaar voor PlayStation 5, Xbox Series X/S en PC.
Dit artikel is in samenwerking met Gearbox Publishing.