Russell is overtuigd dat Mercedes 'niet in dezelfde valkuilen trapt'

News
woensdag, 03 januari 2024 om 13:00
george russell mercedes abu dhabi 2023f1704279767
2023 is niet verlopen zoals Mercedes had gehoopt. George Russell heeft er alleen vertrouwen in dat het team aankomend seizoen niet weer in dezelfde valkuilen trapt als afgelopen jaar.
Aan het begin van 2022 leek Mercedes weer een gouden oplossing te hebben gevonden voor het nieuwe reglement. Als enige kwam het team op de proppen met een zeer slanke auto, het zogeheten ‘zero sidepod-design’. Maar al snel bleek het concept totaal niet te werken in de praktijk en het leek de logische oplossing om het design direct in de prullenbak te gooien.
Toch kwam Mercedes in 2023 met een bijna identieke auto. Het team was ervan overtuigd dat er meer te halen was uit het concept. Niet veel later werd alleen de conclusie getrokken dat het concept simpelweg echt niet werkt, waarna pas veel later gewerkt kon worden aan een ander ontwerp.
Volgens George Russell is er geweldig werk verricht om te begrijpen wat het team nodig heeft om een snelle auto af te leveren. Helemaal nu Mercedes ervaring heeft gehad om de auto beter te begrijpen. Daardoor is hij er ook van overtuigd dat het team niet weer in dezelfde valkuilen trap, zo laat hij weten in gesprek met Autosport.com. Ook omdat het ontwerp deze keer niet een haastklus is tijdens het seizoen.

“Ik denk dat we vorig jaar all-in zijn gegaan en dat was niet op een manier die de prestaties opleverde die we ervan verwachtten, maar het feit is dat we een enorme kloof moeten dichten. De dominantie van Red Bull dit jaar is waarschijnlijk de grootste – ik denk dat het statistisch gezien de meest dominante auto ooit is – dus we hebben allemaal een enorme taak te vervullen, maar ik ben er zeker van dat we niet in dezelfde valkuilen zullen trappen als dit jaar.”

Grootste fout van Wolff

Volgens Toto Wolff was het begin van 2023 een periode om snel te vergeten. De teambaas noemt het zelfs zijn grootste fout die hij in de laatste paar jaar heeft gemaakt. Het was namelijk zijn keuze om door te gaan met het concept, nadat Mercedes in 2022 verrassend de Grand Prix van Brazilië wist te winnen. Volgens de Oostenrijker zou elke teambaas die keuze hebben gemaakt na de overwinning.