Fortnite speler Ninja tegen Controller Aim assist in de game

  In Fortnite is week 2 van de kwalificatie voor de Fortnite kampioenschappen afgerond en dat heeft een oude discussie doen oplaaien. Fortnite speler Tyler ‘Ninja’ Blevins heeft het namelijk helemaal gehad met de aim assist voor controllers in de game. Volgens hem zijn ze veel te krachtig. Dit meldt de speler in een tweet.

  Volgens Ninja is het verschil tussen een controller speler en een speler met toetsenbord en muis erg goed te zien. Alleen al in de ranglijsten komt dit naar voren. Zo staan er controller-spelers bovenaan de lijsten. In hun eigen regio staan bijvoorbeeld NRG Benjyfishy en Liquid Stretch, allebei controller-spelers, aan de top.

  Alleen de community kan iets doen

  Ninja geeft aan dat hij niks kan doen, maar de community wel. Als mensen massaal aangeven dat dit moet veranderen, dan zal Epic Games volgens Ninja wel moeten meegaan in het verzoek. Ninja vergelijkt het spelen met een controller met het gebruiken van een aimbot. Daarbij is de controller assist van Fortnite op de Xbox een stuk sterker dan die op de PlayStation 4.

  Fortnite is te downloaden voor PC, Xbox One, PlayStation 4 en Nintendo Switch. JE kunt ook een speciale bundel van de game aanschaffen met allerlei toffe items. Zo is de Fortnite Darkfire bundel te koop bij Nedgame voor 29,99 euro.

  Fortnite

  Verkijgbaar vanaf 25 july 2017

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.