Flinke PC nodig om Elden Ring soepel te kunnen spelen

News
woensdag, 16 februari 2022 om 13:00
elden ring combatf1644405058
Na het kort uitbrengen van bepaalde systeemeisen op Steam vorige wee,k is er nu officieel uitgebracht wat de systeemeisen van Elden Ring zullen zijn. En je zal een flinke PC in huis moeten hebben staan om de game te draaien.
Nadat er al eerder een aantal speculaties de ronde waren gegaan na het kort uitbrengen van de systeemeisen van Elden Ring op Steam, heeft de Twitter-pagina van Elden Ring de systeemeisen officieel naar buiten gebracht. Nadat er in de community gespeculeerd werd dat de eerder uitgebrachte informatie ging om de aanbevolen systeemeisen in plaats van de benodigde systeemeisen, lijkt helaas niets minder waar.

De systeemeisen van Elden Ring

PC-gamers zullen om Elden Ring te kunnen spelen moeten beschikken over 12GB RAM. Verder zullen spelers minimaal een Nvidia GTX 1060 of AMD Radeon RX580 nodig hebben. Mocht je de game willen spelen hoe hij wordt aangeraden zal je je hardware nog iets moeten upgraden. Je zal dan moeten beschikken over minimaal 16GB RAM, een Nvidia GTX 1070 of een AMD Radeon Vega 56.
Vergeleken met andere games lijken de specs zwaarder dan verwacht, mede omdat de game ook uitkomt voor de PlayStation 4 en Xbox One. Het is dan ook nog maar de vraag hoe de game zal spelen op deze oudere consoles.
De volledige lijst met zowel aanbevolen als de minimale systeemeisen vind je in het Twitter-bericht hieronder:

Souls-game met eigen elementen

Elden Ring is een game die al snel veel fans achter zich had staan. De Souls-achtige game zal een RPG worden die zijn eigen weg inslaat. Hoewel er een aantal dingen overeen zullen komen vorige RPG’s zoals Dark Souls, Bloodborne en Sekiro: Shadows Die Twice heeft de game op compleet eigen wijze een hoop originaliteit te bieden. Zo heeft George R.R. Martin meegeschreven om de wereld van Elden Ring vorm te geven en is die wereld bovendien een stuk groter en vrij om te verkennen voor de spelers.
We hoeven gelukkig ook niet meer lang te wachten op de release van Elden Ring. De game komt namelijk uit op 25 februari 2022. Lees hier onze laatste impressies van Elden Ring!