Final Fantasy XVI zorgt voor heel vreemde PS5 crash

News
vrijdag, 30 juni 2023 om 16:30
final fantasy xvi headerf1686904487
Veel PS5-eigenaren zijn de afgelopen week druk bezig geweest met Final Fantasy XVI. Over het geheel genomen valt de game erg in de smaak, maar spelers lopen nu toch tegen iets vervelends aan. Er is een specifiek moment in de game dat zorgt voor een opmerkelijke crash van de PS5.
Bij het spelen van een game blijft je console in het ideale geval aan staan, anders lukt het meestal niet om veel voortgang te boeken. Crashes behoren dan ook tot de meest kwalijke problemen die een game kan hebben. Helaas melden meerdere gebruikers een crash in Final Fantasy XVI.
Op Reddit en Twitter melden meerdere gebruikers dat de PS5 tijdens een specifieke cutscene plotseling op hol slaat. De ventilatie gaat hard draaien, ook al was hij daarvoor muisstil. Binnen een paar seconden volgen er drie piepjes van de console en gaat hij helemaal uit.
Het probleem lijkt zich vooral voor te doen in de graphics-modus van de game, die hogere resolutie biedt met een lagere framerate. Volgens tenminste één gebruiker kan het ook voorkomen in framerate-modus, maar in die stand lijkt het minder waarschijnlijk. Aangezien het voor iedereen op hetzelfde moment lijkt te gebeuren lijkt de crash redelijk goed te vermijden door de game op framerate-modus te zetten als je weet dat de cutscene eraan komt.

Final Fantasy XVI enorme topper

Het is momenteel niet bekend of Square Enix van dit probleem afweet en of er misschien al een oplossing wordt gezocht. Dat zou wel fijn zijn, want de crash is een vervelende smet op een verder fantastische game. In onze review kreeg Final Fantasy XVI een welverdiende 9,3.