Viaplay commentaar krijgt er opnieuw van langs tijdens F1 GP van Canada

News
maandag, 19 juni 2023 om 9:30
f1 gp canada 2023f1687159119
Gisteravond werd de GP van Canada verreden in Montreal. Max Verstappen wist opnieuw te winnen, maar veel Nederlandse kijkers waren ondertussen niet blij met het commentaar op Viaplay.
In tegenstelling tot de races in Europa moesten fans gisteravond wat langer wachten op de start van de race. De Grand Prix in Montreal ging namelijk om 20:00 Nederlandse tijd van start, met Max Verstappen op pole position, na een kletsnatte kwalificatie op zaterdag. De regerend wereldkampioen wist opnieuw zijn klasse te tonen in natte omstandigheden.
Ook tijdens de race wist hij eenvoudig met de concurrentie af te rekenen. Vrijwel geen enkel moment kwam de overwinning van de Nederlander in gevaar, waardoor hij nu alweer 41 Grands Prix op zijn naam heeft gezet - evenveel als de legendarische Ayrton Senna. Het is voor Verstappen zelfs mogelijk om dit jaar Sebastian Vettel in te halen en op plek drie te komen op de lijst van de meeste overwinningen in F1.

Opnieuw kritiek op Viaplay

Ondanks het succes van Verstappen waren niet alle Nederlandse kijkers zo blij tijdens de GP van Canada. Ten minste, de kijkers die de race aan het volgen waren via Viaplay. Opnieuw was er namelijk weer veel kritiek op Nelson Valkenburg en Melroy Heemskerk, het commentatorsduo dat Olav Mol heeft opgevolgd.
Zo zijn kijkers onder andere niet blij met grappen die elke week worden herhaald, verkeerde informatie die wordt gegeven en coureurs die door elkaar worden gehaald. Hieronder een greep uit de reacties op social media op de twee commentatoren gisteravond tijdens de GP van Canada.