Square Enix lekt per ongeluk remake van geliefde RPG

News
maandag, 19 juni 2023 om 9:00
square enix logof1651648572
Square Enix heeft per ongeluk het bestaan van een onaangekondigde remake gelekt. Op één van de websites van Square Enix is namelijk een banner gevonden van een klassieke JRPG uit 1998. Het betreft een remake van Star Ocean: The Second Story.
Via RPG Site is duidelijk geworden dat Square Enix zelf het bestaan van Star Ocean: The Second Story R heeft gelekt. De naam verwijst naar een nieuwe versie van de 1998-JRPG in dezelfde stijl als de remake van de eerste Star Ocean die in 2019 verscheen op de Nintendo Switch en PlayStation 4. Die remake heette Star Ocean: First Departure R.
Een logo voor Star Ocean: The Second Story R was een tijdje te vinden via deze link op de website van Square Enix zelf. Inmiddels lijkt deze alleen alweer offline te zijn gehaald. De ontwikkeling van de remake lijkt daarmee zeker, maar veel meer dan het logo is niet gelekt. Een releasedatum blijft dus nog even uit.
star ocean the second storyf1686836822

Square Enix bracht al eens een remake van Star Ocean: The Second Story

Star Ocean: The Second Story kwam oorspronkelijk uit in 1998 in Japan, waarna de titel in 2000 verscheen in Europa. Destijds was Enix nog de uitgever (een samensmelting met Square kwam er pas in 2003). In het tweede deel kun je als speler kiezen met welk personage je wil spelen: Claude of Rena.
Afhankelijk van je keuze krijg je een andere versie van het verhaal voorgeschoteld, al kun je tijdens je reis nog steeds een party van acht opbouwen. Je moet alleen wel zorgvuldig kiezen, want in totaal zijn er twaalf personages die zich bij je aan willen sluiten. Eerder kreeg Star Ocean: The Second Story ook al eens een remake voor de PSP in 2008.