Final Fantasy VII Remake lijdt minimaal door het coronavirus

News
woensdag, 08 juli 2020 om 10:00
final fantasy vii remake artworkf1578999781
In een interview met The Guardian vertellen producer Yoshinori Kitase en co-director Naoki Hamaguchi van Square Enix wat meer over de Final Fantasy VII Remake. Onder andere bespreken ze de gevolgen van het coronavirus voor de game.
Omdat de Final Fantasy VII Remake in delen uit komt wordt er hard gewerkt aan het volgende hoofdstuk. Natuurlijk is een van de prangende vragen in deze dagen wat voor invloed COVID-19 heeft op de productie van de game. Kitase antwoordde vol zelfvertrouwen.
In tegendeel, hij hoopt juist dat het tweede deel van de Final Fantasy VII Remake 'iedereen die noodgedwongen thuis zit tijdens deze epidemie een moment van rust kan bieden'. Daarbij geeft de producer ook aan dat het leed van de Corona-uitbraak hem zwaar treft.

Ook elementen geschrapt

Natuurlijk werden er ook andere onderwerpen aangehaald. Zo vertelt Hamaguchi dat ze, ondanks de veel grotere omvang, ook onderdelen van het basisspel geschrapt hebben in de remake. Het voorbeeld dat hij aanhaalt is de basketbal-minigame. Die vonden ze niet passen bij de sfeer van het moment.
Ook bespreken ze de grotere rol van Midgar in de Final Fantasy VII Remake. 'Toen we aan het project begonnen ging ik het spel ter inspiratie opnieuw spelen' vertelt Kitase. 'Tot mijn verrassing speelde Midgar een veel kleinere rol dan ik mij herinnerde'. Bovendien wilde het team veel dieper in de personages duiken. Om dat te doen is de stad veel uigebreider gemaakt.
Of Square Enix nog meer gaat afwijken van het originele verhaal wil de producer daarentegen niet prijsgeven. Ze willen juist dat dit een verrassing blijft voor de fans. Kitase moedigt daarom speculatie alleen maar aan.

Hoge verwachtingen

Wij waren erg tevreden met de Final Fantasy VII Remake. In onze review claimt Luuc zelfs dat het 'in vrijwel ieder opzicht verwachtingen overstijgt'. Hopelijk weet het tweede hoofdstuk van de Final Fantasy VII Remake dit vol te houden.