Final Fantasy VII Remake lijdt minimaal door het coronavirus

  In een interview met The Guardian vertellen producer Yoshinori Kitase en co-director Naoki Hamaguchi van Square Enix wat meer over de Final Fantasy VII Remake. Onder andere bespreken ze de gevolgen van het coronavirus voor de game.

  Omdat de Final Fantasy VII Remake in delen uit komt wordt er hard gewerkt aan het volgende hoofdstuk. Natuurlijk is een van de prangende vragen in deze dagen wat voor invloed COVID-19 heeft op de productie van de game. Kitase antwoordde vol zelfvertrouwen.

  'Op het moment werkt ons team vanuit huis. Als gevolg is onze efficiëntie niet 100%. Maar ik verwacht niet dat het op de lange termijn veel impact zal hebben'.

  Yoshinori Kitase

  In tegendeel, hij hoopt juist dat het tweede deel van de Final Fantasy VII Remake 'iedereen die noodgedwongen thuis zit tijdens deze epidemie een moment van rust kan bieden'. Daarbij geeft de producer ook aan dat het leed van de Corona-uitbraak hem zwaar treft.

  Ook elementen geschrapt

  Natuurlijk werden er ook andere onderwerpen aangehaald. Zo vertelt Hamaguchi dat ze, ondanks de veel grotere omvang, ook onderdelen van het basisspel geschrapt hebben in de remake. Het voorbeeld dat hij aanhaalt is de basketbal-minigame. Die vonden ze niet passen bij de sfeer van het moment.

  Ook bespreken ze de grotere rol van Midgar in de Final Fantasy VII Remake. 'Toen we aan het project begonnen ging ik het spel ter inspiratie opnieuw spelen' vertelt Kitase. 'Tot mijn verrassing speelde Midgar een veel kleinere rol dan ik mij herinnerde'. Bovendien wilde het team veel dieper in de personages duiken. Om dat te doen is de stad veel uigebreider gemaakt.

  Of Square Enix nog meer gaat afwijken van het originele verhaal wil de producer daarentegen niet prijsgeven. Ze willen juist dat dit een verrassing blijft voor de fans. Kitase moedigt daarom speculatie alleen maar aan.

  Hoge verwachtingen

  Wij waren erg tevreden met de Final Fantasy VII Remake. In onze review claimt Luuc zelfs dat het 'in vrijwel ieder opzicht verwachtingen overstijgt'. Hopelijk weet het tweede hoofdstuk van de Final Fantasy VII Remake dit vol te houden.

  Final Fantasy VII Remake

  Verkijgbaar vanaf 10 april 2020

  Meer over deze game
  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.