Prijs abonnement Netflix wordt mogelijk weer verhoogd

  Er bestaat een mogelijkheid dat de prijs voor het Netflix abonnement wordt verhoogd. Dit blijkt uit een publicatie van Variety. De website concludeert dit op basis van een onderzoek, wat eerder door Coewen & Co. werd uitgevoerd. Veel mensen gaven aan bereid te zijn om meer te betalen voor de streamingdienst.

  Netflix

  De laatste tijd is gebleken dat mensen best bereid zijn om meer te betalen voor hun Netflix abonnement. Hoewel dit maar een test is die in de Verenigde Staten uitgevoerd is, zou dit wel aan kunnen geven dat de prijs van het Netflix abonnement gaat stijgen. Komt er een tijd aan dat we dus weer meer gaan betalen voor streaming?

  Wordt abonnement Netflix prijs hoger?

  In de test kwam naar voren dat mensen bereid zijn meer te betalen voor hun Netflix abonnement. Maar liefst 47 procent gaf dit aan in het onderzoek. Als mensen daadwerkelijk bereid zijn meer te betalen kan de Netflix abonnementsprijs wel eens worden verhoogd. Netflix zal immers alleen de prijs verhogen als ze weet dat mensen bereid zijn de prijs daarvoor te betalen, om te voorkomen dat mensen hun abonnement opzeggen.

  Netflix kan het maken, omdat er in verhouding tot andere streamingdiensten relatief veel content verschijnt. Er wordt ook veel content weer verwijderd, maar dat valt voor velen minder op. Vergelijk je het met bijvoorbeeld Disney+, dan heeft Netflix de laatste tijd veel meer nieuwe content gepresenteerd. Disney+ lijdt sneller aan een gebrek aan nieuwe content, omdat het alleen eigen series en films van haar eigen studios levert. De bibliotheek is vrij groot, maar als je er eenmaal doorheen bent wordt die niet zo snel groter. Ook voor streamingdiensten Amazon Prime Video en Videoland is het lastig om op te boksen tegen Netflix.

  Lastig concurreren

  Netflix pakt het anders aan door ook veel licenties voor content van derden in te kopen of andere series over te nemen, zoals Lucifer. Daarnaast zijn er veel series die telkens kijkers blijven trekken. Zo kondigde Netflix eerder nog een vijfde seizoen van de populaire serie Vis a Vis aan. Er zijn veel mensen die urenlang genieten van de vele toffe series die de streamingdienst te bieden heeft.

  Door de unieke positie die Netflix heeft ten opzichte van de concurrentie, is het niet zo gek als de prijs daadwerkelijk wordt verhoogd. De toekomst moet uitwijzen of de Netflix abonnementsprijs echt hoger wordt.

  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.