Final Fantasy VII Remake 2 benut PS5 hardware volledig

  Final Fantasy VII Remake regisseur, Tetsuya Nomura, heeft recentelijk in een interview aangegeven dat de PS5 hardware nog niet volledig benut wordt voor de PlayStation 5 upgrade van Final Fantasy VII Remake die deze zomer verschijnt. Daarvoor moeten fans toch echt wachten tot het tweede deel in de Remake-reeks verschijnt.

  In een interview met Famitsu laat Nomura weten dat fans nog niet moeten verwachten dat alle toeters en bellen van de PlayStation 5 volledig worden benut. Dat is namelijk niet het geval. De potentie van de PlayStation 5 hardware wordt slechts deels benut.

  Zo krijgt de PS5-versie van Final Fantasy VII Remake verbeterde grafische kwaliteiten, veel snellere laadtijden, een Photo Mode en haptische feedback. Nomura geeft aan dat er ook andere upgrades verschijnen. Nomura: "Als het op belichting, graphics en textures aankomt zijn veel updates te vinden. Ook zijn omgevingseffecten als mist verder ontwikkeld om het realisme nog verder door te voeren in de wereld."

  Final Fantasy VII Remake 2 benut PS5 volledig

  Nomura stelt wel dat het daarmee gezegd is, naast dat er dus een heel nieuw hoofdstuk komt genaamd Intergrade waarin Yuffy de hoofdrol speelt. Ook hierin worden de adaptive triggers gedeeltelijk gebruikt. "Voor het volledige gebruik van alle features van de PlayStation 5 vraag ik fans om te wachten op het volgende deel die we vanaf de grond opbouwen," aldus Nomura.

  Wel laat Nomura nog kort wat los over de Photo Mode van Final Fantasy VII Remake op de PlayStation 5. Die is namelijk anders dan die van Kingdom Hearts III Re Mind. Nomura: "Het concept van deze modus is anders dan die van Kingdom Hearts III Re Mind, dus je kunt de gezichtsuitdrukking of pose niet wijzigen. Dit is gewoon een functie waarmee je een scene als herinnering kunt fotograferen. Je kunt de modus direct gebruiken."

  Nomura regisseert Final Fantasy VII Remake 2 niet

  In hetzelfde intreview laat Nomura overigens ook weten dat hij het volgende deel in de reeks niet regisseert. Hij draagt het stokje over aan de co-regisseur van het eerste deel, Naoki Hamaguchi. Reden hiervoor is dat Nomura door de recent onthulde Final Fantasy VII-projecten veel balletjes hoog moet houden. Hierdoor heeft hij een nieuwe rol gekregen en wordt hij de creative director die alle projecten overziet rondom FF VII Remake.

  Final Fantasy VII Remake voor de PS5, inclusief het nieuwe Intergrade hoofdstuk, komt op 10 juni uit voor de PlayStation 5. De PS4-game is een jaar exclusief voor PlayStation, wat betekent dat de game vanaf 10 april ook op andere platformen mag verschijnen. De game is deze maand gratis via PlayStation Plus.

  Final Fantasy VII Remake

  Verkijgbaar vanaf 10 april 2020

  Meer over deze game
  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.