Final Fantasy remasters zetten Square Enix aan het denken

News
maandag, 10 juli 2023 om 15:30
final fantasy vi pixel remasterf1654268782
Een ontwikkelaar kan natuurlijk een gloednieuwe game maken, maar er is vaak ook vraag naar wat oudere titels. Square Enix heeft bijvoorbeeld succes beleefd met remasters van de eerste zes Final Fantasy-games. Dat zet de studio nu aan het denken.
Square Enix heeft in de loop der jaren de nodige geliefde games gemaakt. Veel daarvan zijn inmiddels oud en maar beperkt verkrijgbaar. Maar het lijkt erop dat het succes van Final Fantasy I-VI Pixel Remaster, een collectie van Final Fantasy games, de ogen van het bedrijf heeft geopend.
Tijdens de laatste kwartaalbespreking kreeg Square Enix van een investeerder namelijk de vraag of de goede ontvangst van deze Final Fantasy collectie kon leiden tot meer remasters. Het antwoord van het bedrijf gaf enige hoop. Het bedrijf “overweegt” namelijk “verschillende ideeën” (via VGC).
Dat is natuurlijk geen bevestiging van meer remasters, maar niet onbelangrijk is dat het ook geen ontkenning is. Dit terwijl grote uitgevers er meestal geen moeite mee hebben om te zeggen wanneer er ergens geen plannen voor zijn. Bovendien de Final Fantasy-maker ook al eens aangegeven dat het interesse heeft in remakes van SNES-games in de HD-2D stijl van Octopath Traveler.

Square Enix wil meer games uitgeven

Tijdens dezelfde bespreking liet Square Enix trouwens ook weten dat het graag vaker games uit wil brengen. Een investeerder vroeg zich af hoe het komt dat er bij de uitgever vaak langere tijd tussen releases zit dan bij concurrenten, waarop een topman van het bedrijf antwoordde dat een versterking van de organisatie dat moet verbeteren. Als er meer remasters en remakes gemaakt worden zouden die natuurlijk ook kunnen dienen als vulmateriaal.