Final Fantasy 16 producer belooft snel meer nieuws

News
zondag, 26 februari 2023 om 13:00
final fantasy 16f1609859642
Deze week vond er eindelijk weer een State of Play plaats. Er kwamen een hoop games voorbij, maar er ontbrak wel een grote titel: Final Fantasy 16. Fans hoeven volgens producer Naoki Yoshida niet lang te wachten op nieuws rondom de nieuwste titel in de populaire reeks.
Naoki Yoshida sprak met het Japanse Dengeki Online over Final Fantasy 16. Aan het platform vertelde hij dat fans zo’n drie maanden voor de releasedatum nieuwe informatie over de game kunnen verwachten. Aangezien de releasedatum 22 juni is, betekent dat dus dat we volgende maand al nieuws kunnen verwachten. De vertaler speculeert dat de marketing rondom de game dan ook gaat toenemen.

Waar gaat Final Fantasy 16 over?

De zestiende game in de Final Fantasy-reeks speelt zich af in Valisthea, een wereld die verdeeld is tussen zes naties die macht hebben door toegang tot magische kristallen en Dominanten, mensen die dienen als gastheer voor de Eikon van elk land. Eikons zijn monsters die zowel als bosses dienen als gebruikt kunnen worden door hun krachten te kanaliseren in gevechten.
De spanningen tussen de naties lopen op als een ziekte genaamd de Blight het land begint te verteren. Clive Rosfield, voogd van zijn jongere broer Joshua, is getuige van de verwoesting van zijn koninkrijk en gaat op zoek naar de duistere Eikon Ifrit voor wraak.
Final Fantasy verschijnt dus op 22 juni. In eerste instantie is de game een PS5 exclusive. Na zes maanden kunnen we de game ook op andere platforms verwachten.