Final Fantasy 14 zo populair dat de game online was uitverkocht

News
dinsdag, 13 juli 2021 om 9:30
final fantasy xiv endwalkerf1620126174
De laatste tijd is de MMO Final Fantasy 14 steeds populairder aan het worden, maar afgelopen weekend gebeurde er wel iets heel opmerkelijks. De game was namelijk online uitverkocht!
Als we het hebben over populaire MMO’s, dan zal bij bijna iedereen meteen World of Warcraft in hun gedachten komen. Zelfs 17 jaar na release weet de game van Blizzard nog steeds miljoenen spelers aan te trekken. Maar World of Warcraft krijgt steeds meer last van concurrentie. De precieze spelersaantallen worden niet bekendgemaakt, maar velen denken dat Final Fantasy 14 de populaire MMO is geëvenaard of zelfs voorbij is gestreven.
Dat Final Fantasy 14 momenteel zelf ook een populaire titel is geworden, dat staat buiten kijf. De titel wordt alom geprezen en trekt steeds meer nieuwe spelers aan. Zelfs de bekende World of Warcraft-streamer Asmongold is ‘overgelopen’ naar FFXIV.
De aantrekkingskracht is nu zo groot geworden dat Final Fantasy 14 afgelopen weekend online uitverkocht was. Er was geen digitale code meer te vinden, zo meldt een gebruiker op Reddit. Daarnaast zaten alle servers ook zo vol dat er geen nieuwe karakters meer konden worden aangemaakt buiten rustige uren om.

Nieuwe Final Fantasy 14 uitbreiding in aantocht

De nieuwe surge aan spelers voor Final Fantasy 14 kan ook veroorzaakt worden door een nieuwe uitbreiding die eraan zit te komen. Op 23 november zal Final Fantasy XIV: Endwalker verschijnen. De uitbreiding zal niet alleen weer een uitgebreid verhaal gaan vertellen, maar laat spelers ook aan de slag gaan met twee nieuwe jobs - de Final Fantasy 14-versie van klassen. De Sage is een healer, terwijl de Reaper een melee dps is die werkt met een enorme zeis.