Final Fantasy 14 studio waarschuwt voor New World-achtige wachtrijen

News
woensdag, 01 december 2021 om 18:00
final fantasy 14 endwalker 6128716f1633950344
De studio van Final Fantasy 14: Endwalker waarschuwt voor lange wachtrijen om een server in te komen rond lancering. Eerder dit jaar had de MMO New World ook al lange wachtrijen van 20.000 spelers.
Nu de release van Final Fantasy 14: Endwalker nadert, waarschuwen de ontwikkelaars van Square Enix voor de lange wachtrijen die er zullen zijn om in te loggen op de servers. Het ontwikkelteam heeft laten weten dat de inloglimieten voor de werelden zijn verhoogd, waardoor meer mensen naar binnen kunnen.
In de blogpost van Square Enix staat ook dat het niet lijkt alsof de timer van de wachtrij afneemt, als je probeert in te loggen. Spelers van de volledige versie van Final Fantasy 14 krijgen voorrang op proefspelers als ze proberen in te loggen op een wereld, dit is omdat Square Enix haar betaalde klanten graag op de eerste plek wil stellen. In de blogpost staat dat je tijdens het wachten een subcommando-menu kan openen en 'bezoek een andere wereldserver' kan selecteren. Hier kun je doorgaan met de quests van het hoofdverhaal van Endwalker, terwijl je wacht om je eigen server te bezoeken.

Als spelers een 'Error 2002' tegenkomen bij het inloggen, heeft de wereld zijn maximumaantal spelers bereikt. Volgens de ontwikkelaar moeten de spelers dan even wachten voordat ze opnieuw inloggen in Final Fantasy 14. Daarnaast zullen de werelden verschillende versies bevatten van dezelfde locatie. Hierdoor hoopt Square Enix dat het aantal spelers per wereld zal verminderen.

Lange wachtrijen New World

Eerder dit jaar kwam de MMO New World uit. Deze game van Amazon had op de dag van release ongeveer 700.000 spelers. Doordat veel mensen de game speelden, hadden veel mensen ook last van de lange wachtrijen voor een server. Zo hadden populaire servers wachtrijen van 20.000 man. Square Enix hoopt dat probleem te voorkomen met de nieuwe maatregelen, maar alsnog moeten spelers voorbereid zijn op lange wachtrijen.