Final Fantasy 14 regisseur wil dat fans stoppen met World of Warcraft aanvallen

News
donderdag, 22 juli 2021 om 14:30
final fantasy 14 classesf1626953887
Final Fantasy 14 lijkt sinds korte tijd de kroon van meest succesvolle MMO te hebben overgenomen. De regisseur van de game, Naoki Yoshida, wil alleen dat zijn fans stoppen met World of Warcraft aan te vallen.
Sinds de release van World of Warcraft in 2004 heeft de game van Blizzard het MMO-landschap compleet overhoop gehaald. Wat eerst een genre was voor een kleine, niche groep, werd ineens een plek voor een enorm mainstream publiek. Al die jaren heeft World of Warcraft dan ook miljoenen spelers naar Azeroth weten te trekken. Maar nu lijkt het erop dat Final Fantasy 14 de troon van meest populaire MMO heeft overgenomen.
Zo is het spelersaantal van de MMO de laatste tijd flink gegroeid en is zelfs de grootste World of Warcraft-streamer, Asmongold, overgestapt op Final Fantasy 14. Naoki Yoshida, de regisseur van Final Fantasy 14, is natuurlijk blij met het succes, maar vindt dat de aanvallen op World of Warcraft moeten stoppen en de claims dat hij de MMO heeft ‘verslagen’. Dat zei hij in een stream.

Gaat World of Wacraft kopje onder?

Volgens Yoshida is World of Warcraft tijdens het ontwikkelen van Final Fantasy 14 altijd het doelwit geweest, de game waar het ontwikkelteam altijd naar op heeft gekeken. Het is dan ook begrijpelijk dat de regisseur het niet op prijs kan stellen dat zijn grote voorbeeld door zijn eigen fans wordt afgekraakt.
Ondanks dat World of Warcraft de laatste jaren duidelijk flink wat spelers heeft kwijtgeraakt, is de ondergang van de succesvolle MMO zeker nog niet in zicht. Volgens de statistieken van Active Player kan de game namelijk elke maand alsnog op grofweg zes miljoen spelers rekenenen. Blizzard maakt zelf geen officiële cijfers meer bekend van het spelersaantal.