Hoe denk je dat Max Verstappen het in 2022 gaat doen?

Article
vrijdag, 18 maart 2022 om 15:00
rb18 max verstappen f1 autof1644423858
Het nieuwe F1 seizoen staat aan de deur te rammelen. Max start als regerend wereldkampioen maar weet dat Hamilton uit is op wraak. Wat verwacht de redactie van de kansen van Max om zijn titel te prolongeren?
We gaan weer los en kunnen weer bijna wekelijks aan de buis gekluisterd zitten om de Formule 1 op de diverse continenten te zien racen. Vorig jaar was een episch seizoen met een -vanuit oranje perspectief gezien- briljante ontknoping. Wordt het dit jaar weer zo spannend en wie gaat er aan het einde van de hoogstwaarschijnlijk 23 races met de bokaal naar huis? De XGN redactie laat zijn/haar licht schijnen over de winkansen van Max.

Ralph Beentjes - Vlak Ferrari niet uit!

Ik heb wel goede hoop voor Max Verstappen. In de voorbereiding zag de RB18 op de derde dag, na de grote upgrade voor de sidepods, er enorm stabiel uit. Er valt natuurlijk weinig te zeggen over de tijden die zijn gereden tijdens de test, maar in tegenstelling tot Mercedes heeft Red Bull Racing vrijwel geen last meer van porpoising. Dat betekent dat het team de auto mogelijk nog wat kan verlagen en extra downforce eruit kan slepen, wat weer een hogere snelheid in de bochten betekent.
Ik verwacht juist dat de grote concurrent voor Verstappen Ferrari zal zijn. Het team uit Maranello heeft tijdens de hele voorbereiding bijna geen enkel probleem gehad en heeft constant data kunnen verzamelen en strakke tijden kunnen rijden. En met Carlos Sainz en Charles Leclerc heeft Ferrari bovendien één van de sterkste driver line-ups op het veld. Al met al kunnen we denk ik een spannend seizoen tegemoet zien, mogelijk met een titelstrijd tussen drie of zelfs vier coureurs. Ik teken alvast voor een spannende strijd tussen Verstappen, Hamilton en Sainz/Leclerc.
f1 racersf1647186058

Theo Weber - Max neemt te veel risico

Natuurlijk hoop ik dat Max wint, maar ik denk dat iedereen dit jaar veel dichter bij elkaar zal rijden. Onverwachte winnaars kunnen daardoor elke race voorbij komen en dat zal, vrees ik, ten koste gaan van (onder andere) Verstappen. Hij rijdt top, maar de risico’s die hij soms neemt gaan dit jaar duurder worden en hem plekken in het klassement kosten verwacht ik.

Chris Boers - De concurrentie neemt toe

Met nieuwe regels, nieuwe auto's, een verlaagd investeringsbudget en veel opkomende nieuwe talenten is er heel veel anders dit jaar. Mercedes heeft met Russel naast Hamilton een heel sterke lineup, maar de vraag is of Russel zich het hele jaar kan wegcijferen voor de winst van Hamilton. Ferrari lijkt weer helemaal terug met een ijzersterke auto en diverse teams uit de 'achterhoede' ruiken hun kans om aan te sluiten bij de top.
Het gaat echt heel spannend worden hoe elk team uit de startblokken kan schieten, maar Max en Red Bull hebben bij de tests alvast hun visitekaartje afgegeven en nog wel een paar azen in de mouw. Of het zo gek wordt als vorig jaar weet ik niet, maar er zal meer dan genoeg te beleven zijn! Verwacht ik dat Max weer kampioen wordt? Laat ik eens gek doen en nee zeggen. Dat kampioenschap gaat naar Leclerc!
max verstappenf1646128781

Luuc ten Velde - Het wordt spannend!

Ik denk dat het een heel spannend seizoen gaat worden voor Max. Hij heeft uiteraard de drang om weer te winnen, maar door de nieuwe reglementen en aanpassingen aan de wagens is het voor nu afwachten of Max het ook daadwerkelijk goed gaat doen. Dat zullen we denk ik pas zien na de eerste race en dus ben ik benieuwd hoe het komend weekend gaat verlopen in Bahrein.
Zoals je leest is het voor de redactie nog helemaal geen uitgemaakte zaak dat Max de wereldtitel ook dit jaar weer gaat veroveren. En dat is maar goed ook, als we dat nu al zouden weten zou het een heel saai F1 seizoen worden. Reden genoeg om met extra interesse het seizoen dit jaar te gaan volgen! We wensen jullie veel kijkplezier!

Ben je er nog niet over uit waar je Formule 1 wil gaan kijken, check dan onze vergelijking tussen F1TV Pro en ViaPlay met voor- en nadelen.