'FIFA gaat EA Sports Football Club heten'

News
maandag, 28 maart 2022 om 10:30
fifa 22f1633104591
EA wil af van de naam FIFA en zou nu gekozen hebben voor een nieuwe naam waar FIFA niet meer in voorkomt. De reden voor de naamswijziging is voornamelijk financieel: EA wil niet langer de hoofdprijs betalen aan de wereld voetbalbond FIFA.
Journalist Jeff Grubb van Giantbomb weet het zeker: EA gaat de naam van hun meest populaire sportgame definitief veranderen. Al langer is bekend dat EA niet tevreden is met de voorwaarden van de overeenkomst en de hoogte van de licentiekosten die ze aan de Wereldvoetbalbond FIFA moet doen voor het gebruik van de term FIFA.
Dat de onderhandelingen ronduit stroef verlopen blijkt wel uit interne uitlatingen van EA CEO Andrew Wilson, die onlangs nog zijn medewerkers namelijk vertelde dat het bedrijf wellicht beter af zou zijn zonder FIFA.
EA is in ieder geval al langer voorbereid op een afscheid van de FIFA, al in oktober vorig jaar werd duidelijk dat EA een patent had aangevraagd op de naam EA Sports FC. De naamswijziging zou overigens geen invloed hebben op de overige officiële partnerships die EA gesloten heeft met clubs en competities in de voetbalwereld.
fifa3f1607435114

Gaat FIFA zelf games maken?

EA mag dan verder willen zonder de officiële licentie van de FIFA, dat wil niet zeggen dat de FIFA games gaan verdwijnen. FIFA heeft al gemeld hoe dan ook door te willen gaan met FIFA games, ook zonder EA.
Een dergelijke splitsing zou een flinke game-oorlog kunnen betekenen in de wereld van voetbalgames, waarbij beide partijen elkaar licenties proberen af te snoepen. Ook is het heel goed mogelijk dat beide partijen uiteindelijk eieren voor hun geld kiezen en toch een nieuwe overeenkomst sluiten.

Populair Nieuws