FIFA 21 gameplay gelekt via hack YouTuber FC Roelie

  Afgelopen weekend verspreidde er FIFA 21 gameplay over het internet. Op verschillende websites waren de beelden, die vermoedelijk uit een gesloten FIFA 21 demo kwamen, te zien. In de video was een watermerk met de naam van een de grootste FIFA YouTubers van Nederland, FC Roelie, te zien, die hier nare gevolgen aan overhoudt.

  Op zaterdag kwam de FIFA 21 gameplay aan het licht. De beelden, die door EA al snel bijna overal verwijderd werden, kwamen van het account van FC Roelie. De YouTuber met meer dan 375 duizend abonnees kwam snel met een reactie. Er zou FIFA 21 gameplay via zijn account opgenomen zijn. Dit zou gebeurd zijn door iemand die toegang tot zijn account had, zonder dat Roelie het wist en ongemerkt de gameplay opnamen en naar buiten bracht.

  FIFA 21 gameplay

  In de video was gameplay van een volledige wedstrijd tussen Liverpool en Manchester City op Anfield te zien. Hiernaast kwamen ook het beginscherm en de menu’s van FIFA 21 in beeld. De beelden werden door het kanaal van FUT21News als eerste aangekondigd. De grootste hoeveelheid verspreide beelden is door EA Sports offline gehaald.

  Nare gevolgen voor FIFA YouTuber

  Zondag liet Raoul de Graaf, de YouTuber achter FC Roelie, weten dat het voorval nare gevolgen heeft. Zo zegt de YouTuber dat hij niet meer in aanmerking komt voor samenwerking met de FIFA 21-ontwikkelaar. Erg zuur natuurlijk. Raoul was voor EA een ‘game changer’. Dit goldt ook voor FC Roelie. Hij hoorde bij de selecte groep bekende FIFA-spelers die door de samenwerking bij gesloten evenementen komen, gameplay opnemen en als eerste over de game praten. Ook mogen zij aan EA hun mening over FIFA en eventuele verbeteringen aangeven.

  FIFA 21 trailer toont eerste beelden

  Vorige week donderdag kwam EA Sports met een gloednieuwe FIFA 21-trailer naar buiten. In de trailer kwam een aantal van de meest getalenteerde jonge voetballers aan het licht. Coverstar Kylian Mbappe, João Felix, Erling Braut Haland en Trent Alexander-Arnold toonden hun skills in FIFA 21.

  EA Sports brengt op 9 oktober FIFA 21 naar PlayStation 4, Xbox One, PC en Nintendo Switch. Spelers met een volgende generatie console moeten dan nog even geduld hebben. Voor de Xbox Series X, PlayStation 5 en Google Stadia is nog geen officiële releasedatum naar buiten gebracht.

  FIFA 21

  Verkijgbaar vanaf 9 october 2020

  Meer over deze game
  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.