Ferrari-teambaas zwaar onder de indruk van Max Verstappen

News
woensdag, 13 september 2023 om 13:00
max verstappen record gp italie 2023f1693812797
Max Verstappen rijdt momenteel extreem consistent in de Formule 1 en dat is Ferrari-teambaas Fred Vasseur niet ontgaan. De Fransman is enorm onder de indruk van de regerend wereldkampioen.
Voor tribunes vol Tifosi wist Max Verstappen anderhalve week geleden een record op zijn naam te zetten die als onmogelijk werd gezien. Met de overwinning op Monza wist hij namelijk tien keer op rij te winnen, wat nog nooit in de complete geschiedenis van de Formule 1 is gebeurd. Zelfs in de extreem dominante periodes van Michael Schumacher, Sebastian Vettel en Lewis Hamilton is het nog nooit gebeurd. Hamilton kwam zelfs niet verder dan vijf overwinningen op rij, ondanks zeven seizoenen in een dominante auto.
Natuurlijk heb je voor zo’n record een ijzersterke auto nodig en die heeft Verstappen dan ook gekregen in de vorm van de RB19. Volgens Fred Vasseur is het bijzonder wat Red Bull Racing heeft gedaan, omdat de auto op elk circuit sterk is en geen duidelijke zwaktes heeft. Maar de teambaas van Ferrari is met name onder de indruk van Verstappen, zo laat hij weten tegenover RaceFans.net.

“Waar ik het meest onder de indruk van ben is Max. En dan heb ik het niet alleen over de laatste tien races, maar ook over de afgelopen twee jaar. Hij heeft in die tijd geen enkele fout gemaakt. Het is natuurlijk wel makkelijker om geen fout te maken als je zo ver voor ligt, maar ook in andere omstandigheden gaat hij heel goed met de situaties om.”

Record verder uitbreiden

Het is niet waarschijnlijk dat er binnenkort een andere coureur komt die tien races op een rij kan winnen - op z’n vroegst 2026 - maar het record kan mogelijk ook nog veel verder worden uitgebreid. Het lijkt er momenteel niet op dat er iemand is die de reeks van Verstappen kan verbreken.
Dat betekent natuurlijk niet dat er geen ongelukken gebeuren of dat de Nederlander last krijgt van technische problemen. Met name de aankomende Grand Prix is een uitdaging. Het stratencircuit van Singapore is vrij krap en een ongeluk zit in een klein hoekje.

Populair Nieuws

Laatste Reacties