5 nieuwe Netflix series om nu te checken

Article
woensdag, 24 mei 2023 om 15:00
netflix 5432181 1280f1650986205
Het jaar is alweer bijna vier maanden onderweg en dat heeft de Netflix-abonnee gemerkt. De Amerikaanse streamingdienst heeft de afgelopen maanden flink uitgepakt met toffe series. Dit zijn vijf nieuwe Netflix series om nu te checken.
Netflix heeft zichzelf over de jaren prima weten op te bouwen als één van de grootste streamingsdiensten van de wereld. Toch heeft de leegloop over de jaren ervoor gezorgd dat de dienst het nu vooral moet doen met eigen films en series. Gelukkig is er recent weer een lading aan steengoede series verschenen. Tijd om ze uit te lichten.

1. Beef

We trappen het lijstje af met de serie waarin Steven Yeun en Ali Wong het scherm delen. Het tweetal speelt de hoofdrol in gloednieuwe drama komedie Beef. In de serie speelt het tweetal een stel vreemdelingen die met elkaar aan de stok krijgen in een parkeergarage. Al snel breekt de oorlog uit tussen Danny en Amy.
Steeds verder escaleert de ruzie, waarbij het tweetal steeds meer betrokken raakt bij het leven van de ander. In tien afleveringen weet de serie kijkers enorm snel mee te slepen, waardoor Beef nu al één van de grootste hits van het jaar is voor Netflix.

2. You seizoen 4

Hitserie You keerde recent terug op Netflix met een vierde seizoen. Het vervolg op het verhaal van stalker Joe gaat verder in Europa in seizoen 4. Na de gebeurtenissen van het derde seizoen kiest de stalker voor een nieuw leven als professor in Londen onder de naam Jonathan Moore.
Een nieuw leven blijkt alleen lastiger dan verwacht, want dit keer duikt een moordenaar op die hem begint te stalken. Aan de voormalig stalker om te ontdekken wie er achter hem aan zit en hem een halt toe te roepen. De hervormde Joe wil namelijk niet langer toekijken hoe zijn nieuwe vrienden één voor één worden vermoord.

3. The Night Agent

Van een serie met een nieuw seizoen schakelen we over naar een gloednieuwe serie: The Night Agent. Deze gaat over FBI-agent Peter Sutherland die in het Witte Huis werkt als een Night Action telefonist. Hij houdt daar een telefoon in de gaten die nog nooit is overgegaan tot dit opeens tijdens zijn shift gebeurd.
Als gevolg belandt Peter via sneltreinvaart in de situatie dat hij zijn land moet redden van een mol binnen de overheid van de Verenigde Staten. Alsof dat nog niet moeilijk genoeg is, moet hij ook nog eens een voormalig CEO beschermen van de mensen die haar oom en tante hebben vermoord.

4. Shadow & Bone seizoen 2

Niet alleen You werd recent voorzien van een nieuw seizoen om van te genieten. Ook Shadow & Bone seizoen 2 is verschenen op Netflix en het tweede seizoen van de fantasieserie is het kijken zeker waard. Het grootste nadeel is vooral dat het tempo van het verhaal moordend hoog is.
Toch hoeft dat niet per se een negatief punt te zijn als je van fantasieseries houdt en je het eerste seizoen gezien hebt. De personages (aangevoerd door Alina Starkov) zijn namelijk als een warme deken met hun terugkeer voor fans van de boeken en het eerste seizoen.

5. The Diplomat

Als laaste serie om nu op Netflix te kijken is er nog The Diplomat. In deze serie volgen we Keri Russells personage ambassadeur Kate Wyler. Als de nieuwe Amerikaanse ambassadeur in het Verenigd Koninkrijk begint het werk van Kate direct goed. Kort na haar aanstelling moet ze direct internationale crisissen oplossen en strategische samenwerkingen zien op te zetten met Engeland.
Ondertussen moet ze ook nog eens haar huwelijk met diplomaat Hal Wyler zien te doorstaan. De serie staat sinds donderdag op Netflix en neemt met acht afleveringen niet al teveel van je tijd in. Dat wordt dus een weekend lekker bingen!