Hoe laat gaat de F1 GP van Italië van start?

News
dinsdag, 29 augustus 2023 om 9:30
max verstappen gp italie 2022f1693293772
Na een chaotische race op Zandvoort is het aankomend weekend alweer tijd voor het volgende spektakel. Dan staat namelijk de F1 GP van Italië op de planning en dit is hoe laat de race van start gaat.
Afgelopen weekend wist Max Verstappen geschiedenis te schrijven door negen achtereenvolgende Grands Prix te winnen. Eén keer eerder is een coureur dat gelukt, namelijk Sebastian Vettel precies tien jaar geleden. Op Monza kan de regerend wereldkampioen de reeks verder uitbouwen en helemaal zelf in de geschiedenisboeken komen te staan.
Het legendarische Italiaanse circuit is daar ook een goede plek voor. Hoewel de RB19 dit jaar bijna geen zwaktes kent, komt de auto helemaal tot leven op lange rechte stukken. En Monza staat er juist om bekend dat coureurs maar weinig hoeven te remmen tijdens een ronde. Het circuit heeft dan ook niet voor niets de bijnaam ‘Temple of Speed’.
Ook andere teams zullen waarschijnlijk met smart uitkijken naar de GP van Italië, zoals Williams. Vorig jaar wist het team daar al te verrassen met punten voor Nyck de Vries, die inviel voor Alexander Albon. De Thaise coureur had last van een blindedarmontsteking en zal waarschijnlijk graag willen laten zien waar hij toe in staat is op het snelle circuit. Helemaal met de vorm waarin Albon zich momenteel bevindt.

Zo laat gaat de GP van Italië van start

Als je niks wil missen van de GP van Italië, dan kan je hieronder het tijdschema vinden voor het raceweekend. Net zoals in Zandvoort zijn er weinig verrassingen qua tijden, want het schema ziet er grotendeels hetzelfde uit als de andere Europese races zonder sprintweekend.